• Informacje na temat:

    zrazy zapiekane w piekarniku

Przepisy na temat: zrazy zapiekane w piekarniku
  • Szybkie, smaczne i robią się praktycznie same :)

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • :) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.

  • Uwielbiany obiad niedzielny:)

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • łatwe w przygotowaniu idealne na zwykły obiad jak i zarówno na przyjecie :)

  • Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)

  • Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Moje dzisiejsze wołowe z dodatkami w takimi jak boczek wędzony, ogórek, cebula, pieczarki, to daje razem smaczny i kaloryczny obiad ale co tam, idealnie nadaje się na niedzielny rodzinny obiad, a także uroczysty i odświętny. Ja je dzisiaj podałam klasycznie z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą wg propozycji męża Ślązaka. Jestem Rzeszowianką, więc często podaje je także z ziemniakami tłuczonymi i buraczkami.

  • Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj mam dla was przepis na kruche i chrupiące faworki pieczone w piekarniku. Są tak samo smaczne jak te smażone na głębokim oleju, a jednocześnie mniej kaloryczne. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

Artykuły na temat: zrazy zapiekane w piekarniku
  • ...zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY . Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Zrolowane smaki

    ...minut. Możesz też upiec je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Zawijańce wileńskie Składniki: 60 dag wołowiny zrazowej (np. ligawa górna), 10 dag boczku wędzonego, cebula, kwaszony ogórek(...), plasterki boczku, grzybów i ogórków. Zwiń, formując roladki. Obwiąż nicią. Zrazy zrumień na oleju, podlej wywarem z grzybów. Dodaj grzyby, przypraw. Duś lub zapiekaj, np. w garnku rzymskim, pod koniec...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Fot. 123RF/Picsel Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą...

  • Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych wspomnień i anegdot, a także przypomnienia ulubionych dań członków całej rodziny Stare receptury są inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu, choć zdarzają się i takie, które wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Pojawiają się dania tradycyjne - na przykład, pasztet, łazanki z kapustą, zrazy,...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

  • O zawodzie kucharza, rewolucji kulinarnej w Polsce oraz o tym, dlaczego internet utrudnia życie restauratorom, rozmawiamy z Michelem Moranem - jurorem programu MasterChef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. materiały prasowe Smaker: Jak to się stało, że znalazłeś się w Polsce? Bo nie stało się to za sprawą uroków naszego kraju... Michel Moran: To była klasyczna historia miłosna. Moja żona, która jest Polką, bardzo chciała powrócić do kraju i namówiła mnie na wyjazd. Początkowo mieliśmy...

  • Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytkowników Smakera. Fot. 123RF/Picsel Burak jest warzywem niedocenianym. Na naszych stołach często pojawia się jedynie jako dodatek do drugiego dania. Tymczasem to źródło witamin C i B1 oraz składników mineralnych, m. in.: żelaza, wapnia, magnezu, potasu, chloru i cynku, które przeciwdziałają wielu chorobom. Pij dziennie jedną szklankę soku z...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...