• Informacje na temat:

    zrazy pieczone

Przepisy na temat: zrazy pieczone
  • Dziczyzna

    ...odżywczych. Na dodatek jest chudsze i lepsze od mięsa dzika. Z jeleniny przyrządza się pieczenie, ragout, combry, kotlety, steki, zrazy, gulasze pasztety, a nawet zupy. Sarna Sarna (Capreolus capreolus(...) jest równie dobra jak mięso z jelenia, podobne są też sposoby ich przygotowania, czyli jako: ragout, gulasz, zrazy, steki, kotlety i potrawki, pieczenie, udźce. Dzik "Dzik jest dziki, dzik jest zły...

  • Lubisz mięso drobiowe, por nie obcy Tobie ? To zatem danie dla Ciebie !

  • Tanie i pyszne miesko z niespodzianka...;)

  • Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zrazy śląskie"

  • Trochę oszukane zrazy, ale w smaku wcale nie gorsze :)

  • Mąż twierdzi że są : zajebiste :)

  • Zrazy po prowansalsku to propozycja na wykwintny, świąteczny bądź też niedzielny obiad. Tradycyjnie przyrządzam je z polędwicy wołowej, ale tym razem wykorzystałam piękny kawałek wieprzowiny. Danie zachwyciło gości nie tylko swym kolorowym wyglądem, ale również smakiem.

  • Wypróbowany przepis na "Winne zrazy wołowe"

  • Sprawdzony przepis na "Zrazy z pieca z korniszonem"

Artykuły na temat: zrazy pieczone
  • Zrazy wołowe

    ...brytfance rozgrzać olej. Wrzucić boczek, smażyć 4 minuty, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Wyjąć go z brytfanki. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. Wyjąć ją. Do brytfanki włożyć zrazy. Szybko je(...). Gotowe zrazy podawać z kapustą i ziemniakami. Danie posypać posiekaną natką pietruszki. Zobacz także:

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Zrazy z ziemniakami i fasolką

    ..., dodajemy fasolkę, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. 6. Zrazy podajemy polane sosem, z upieczonymi ziemniakami i fasolką.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Odkąd złamał nogę, jest wredny i marudny

    ..., zrazy zawijane. To wszystko było dla niej tak wyczerpujące, że poprosiłam ją, żeby nie pozwoliła się wnukowi tak wykorzystywać. Jedno ciasto w tygodniu i ulubione trudne danie raz na jakiś czas...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...tłum. Do tego były pieczone dynie. Chyba z dziesięć. W tym roku też mamy urodzaj na dynie. Dziesięć dyń trudno się piecze. Mają państwo jakiś specjalny piec? - Trochę większy niż zwykły. To(...) przepis na placki ziemniaczane i sama robię je od czasu do czasu, ale trzeba było wybierać, nie pisałyśmy encyklopedii. Mamy placki z jabłkiem, chyba wystarczy. Zrazy... - No dobrze, nie ma zrazów...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • ...zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY . Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...