• Informacje na temat:

    żółty ser smażony w panierce

Przepisy na temat: żółty ser smażony w panierce
  • ...żółty ser (gouda) w kawałku, przyprawy, tłuszcz do smażenia, na panierkę: mąka, jajko, tarta bułka...

  • Danie szybkie,łatwe i smaczne ;)

  • Ziołowe kotlety schabowe

    Kotlety w niezwykłej panierce...

  • Uwielbiam ser żółty w takim wydaniu. Przepis prosty, jedzonko smaczne.

  • Sznycle z pomidorami

    Idealny dodatek obiadowy

  • Najlepszy do kanapek

  • Wszystko o kotletach

    ..., zmiksowanych płatków kukurydzianych lub owsianych, bułki tartej wymieszanej z sezamem lub żółtym serem. 4. Do kotletów możesz dodać ugotowany ryż, kaszę gryczaną lub perłową. Dzięki temu zyskasz nowy...

  • tofu jednak może być dobre :)

  • Sznycle zapiekane z bakłażanem i pomidorami

    ...klarowanym masłem. Smaż ok. 10 min (z obu stron). 3. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Plasterki bakłażana opłucz, osusz. Sznycle ułóż w żaroodpornej formie. Na każdym połóż plasterek bakłażana oraz 2-3 plasterki pomidora. Posyp serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj ok. 10 min, aż ser się stopi. 4. Gotowe kotlety połóż na talerzach...

  • Chyba każdy lubi żółty ser, a zwłaszcza taki ciągnący i w chrupiącej panierce... ;) Przysmak kuchni czeskiej, w takiej wersji jadłam go na wakacjach.

Artykuły na temat: żółty ser smażony w panierce
  • 3 powody, dla których warto jeść ser żółty zimą

    Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Przysmaki z patelni

    ...sztywną pianę. Do miski wsyp przesianą mąkę, dodaj żółtka, mleko, wodę, olej, sól i wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej(...) i dokładnie wymieszaj. Dip jogurtowy odstaw w chłodne miejsce na 30 min. 2. Do miski przesiej mąkę, dodaj jajka, piwo, sól, pieprz, paprykę i wymieszaj mikserem na gładką masę (ciasto powinno być bardziej...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Cordon bleu z ziemniakami puree i pomidorkami

    ...szczelnie zamykamy i obtaczamy w panierce z roztrzepanego jaja, mąki i bułki tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z masłem z obu stron do uzyskania złotej, chrupiącej panierki. warzywa: Obrane(...) Serdecznych Przepisów".

  • Mamy doskonałą wiadomość dla miłośników sera. Najnowsze badania wskazują, że wasza ulubiona przekąska sprawia, że jesteście zdrowsi i szczuplejsi. Fot. 123RF/Picsel Na tę wiadomość czekało z pewnością wielu z was. Od teraz możecie zapomnieć o wyrzutach sumienia w czasie zjadania serowych przekąsek. Naukowcom udało się bowiem udowodnić, iż wbrew obiegowej opinii, są one zdrowie i mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdrowszy niż się wydaje Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w...

  • Co jeść, by ciśnienie było w normie

    ...ataku serca, udaru. Dietą można utrzymać ciśnienie w ryzach! Oto wytyczne. Skreślamy z jadłospisu: produkty smażone w panierce i dużej ilości tłuszczu, smalec, sery żółte, pełnotłusty nabiał, produkty konserwowe, przekąski typu czipsy (mnóstwo soli!). Ograniczamy: mięso i wędliny (dieta zbyt bogata w białko podnosi ciśnienie!) i sól, którą zastępujemy ziołami i czosnkiem (zwiększa produkcję...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....