• Informacje na temat:

    żółtka co zrobić

Przepisy na temat: żółtka co zrobić
Artykuły na temat: żółtka co zrobić
  • Wygładzająca maseczka z dynią i żółtkiem

    Składniki: łyżeczka oleju słonecznikowego, 4 łyżeczki miąższu dyni, żółtko z jednego jajka. Efekt? Gładki dekolt oraz szyja. Zawarte w dyni witaminy C, E i PP dodają sprężystości i blasku, zaś dodatek beta-karotenu poprawia koloryt. Żółtko bogate w minerały i witaminy A, B, D, E odżywia naskórek. Natomiast olej słonecznikowy go uelastycznia. Jak to zrobić? Miąższ dyni rozdrobnij...

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • Co zrobić gdy, krótka fryzurka okazała się totalną pomyłką?

    ...preparatach na wzmocnienie włosów, bo wspomaganie ich wzrostu jedna z jej głównych funkcji. JEDZ: jajka, najlepiej żółtka. Jeśli nie masz problemów z cholesterolem, możesz zjeść nawet jedno jajko...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Skończył ci się kosmetyk? Możesz zrobić go sama

    .... Dodaj 2 żółtka jaja. Stosuj od razu. Jajeczny dla łamliwych końcówek: 2 żółtka zmieszaj z 1 białkiem jaja, łyżeczką miodu, sokiem z 1/2 cytryny oraz 1/4 szklanki soku z marchwi. Od razu zużyj...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Dbaj o urodę. Sprawdź, co zrobić, by zachować pulchne kształty?

    ...wiele ruchu, spać długo najmniej godzin dziesięć, na śniadanie pić co dzień szklankę czekolady z Salepą perską rozmieszaną z dwoma żółtkami, w parę godzin (później) zjeść odrobinę białego...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Deser winny z owocami Składniki: • 2 jaja • 2 żółtka • 2 szklanki białego półsłodkiego wina • pół szklanki cukru • sok i skórka otarta z cytryny • łyżka mąki ziemniaczanej • brzoskwinie z syropu • wiśnie z konfitury • kiwi. Przyrządzanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wina. W rondlu utrzeć żółtka z cukrem, dodać jaja oraz sok i skórkę z cytryny, ubić na parze na krem, dolewając...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

Wideo na temat: żółtka co zrobić
  • Jak ugotować jajka na miękko?

    Ugotowanie perfekcyjnego jajka na miękko nie jest trudne! Zobaczcie, jak to zrobić, by za każdym razem uzyskać jajko z lejącym żółtkiem. Tu znajdziesz dokładny przepis, jak ugotować jajko na miękko! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!