• Informacje na temat:

    żołądki w sosie śmietanowym

Przepisy na temat: żołądki w sosie śmietanowym
  • Przepis wart wypróbowania: "Opolskie żołądki w sosie śmietanowym"

  • Zanim zaprotestujecie, że nie jecie podrobów, w tym żołądków, przeczytajcie to, co chcę Wam o nich powiedzieć. Podobnie jak wątróbka mają same zalety: są doskonałym źródłem białka - w 100 gramach jest go aż 17 gram! Zawierają cynk, miedź, potas, selen, żelazo, witaminy B1 i B2 oraz niacynę. Cholina z kolei sprawia, że doskonale regulują gospodarkę lipidową oraz funkcjonowanie wątroby i układu nerwowego. Tyle naukowej teorii, teraz moja opinia: odpowiednio przygotowane i przyrządzone są...

  • coś innego, coś pysznego

  • Dzisiaj proponuję Wam indycze żołądki w sosie chrzanowym. Rzadko, bo rzadko, ale jadamy podroby. Generalnie, gdy patrzę na różnego rodzaju przepisy, zawsze odnoszę to samo wrażenie, że podroby są mało popularne, właściwie chyba potwierdza to i moja kuchnia, bo może 1 przepis na 100 traktuje o podrobach. Tak, czy inaczej warto je wykorzystywać i doceniać w kuchni. Podroby pod względem składu chemicznego nie ustępują kawałkowi mięsa, zawierają sporą ilość białka, ponadto są bardzo bogate w sole...

  • Niepowtarzalny i orginalny smak,super na imprezki:))

  • Delikatny sos koperkowy z miękkimi żołądkami idealny do chleba jak i do ziemniaków ;-D

  • Pyszna potrawa z żołądków drobiowych ;-d

  • Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.

  • Zima przyprawia Cie o zawrót głowy?Nasze żołądki w sosie koperkowym,przypomną Ci smak wiosny

Artykuły na temat: żołądki w sosie śmietanowym
  • Od zasmażki do fusion

    ...postumencie z kopytek. Pasztet otulony serową kołderką w koleżeństwie sosu tatarskiego. Gęsie żołądki zażywające kąpieli w sosie śmietanowym. To przykłady barokowego nazewnictwa dań w polskich...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Przyszły pan młody odprawiony z domu, zaproszone przyjaciółki w gotowości, a szampan powoli chłodzi się w lodówce? Fot. materiały prasoweOstatni wieczór panieńskiego życia należy odpowiednio celebrować. Oprócz atrakcji i zabaw, należy zadbać również o odpowiednie menu. Najlepiej w wersji light, by panna młoda bez wyrzutów sumienia i obaw o dodatkowe kilogramy mogła delektować się nim na krótko przed ślubem. Niezapomniany wieczór panieński Za kilka tygodni wychodzisz za mąż? Suknia ślubna i...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...