• Informacje na temat:

    ziemniaki z czosnkiem i majonezem

Przepisy na temat: ziemniaki z czosnkiem i majonezem
  • Sałatka z ziemniaków do grillowanych kiełbasek

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, a następnie obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki także kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem oraz musztardą. 2.  Majonez z czosnkiem dodajemy do ziemniaków i ogórków, całość mieszamy doprawiając do smaku pieprzem i solą.

  • Dla wielbicieli czosnku:)

  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    Składniki porcje po 30 dag ryby: dorsza, łososia lub innej marchewka kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki cytryna 3 łyżki masła łyżeczka oleju lub oliwy koper sól pieprz Przygotowanie 1 Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na talerzu, polej olejem lub oliwą, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny. Odłóż ją na pół godziny do lodówki. 2 Ziemniaki...

  • Aromatyczne i zdrowe ziemniaki na obiad.

  • Tanie dania z ziemniaków

    .... Zapiekanka z ziemniaków Kartofle ułóż w naczyniu, posyp fetą, czosnkiem, solą, pieprzem, zalej śmietaną. Piecz 25 min. Utłuczone ziemniaki też można wykorzystać. I to na wiele sposobów. Kotlety(...)Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki...

  • Pieczone proste ziemniaki z czosnkiem i parmezanem

  • Rodzinne śniadanie

    Jajka z majonezem, biała kiełbasa, żurek i sałatka jarzynowa to klasyka, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Anna Starmach zdradza najprostsze sposoby na wielkanocne przysmaki.

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki szpinakowe z czosnkiem"

  • Składniki: 2 filety kurczaka, 1 duża cebula, 3 łyżki majonezu, 1 jajko, przyprawy 1/4 łyżeczki przyprawy typu wegeta, papryka ostra, czosnek, pieprz, curry, sol.

  • Kilka chwil i super dobre jedzonko.

Artykuły na temat: ziemniaki z czosnkiem i majonezem
  • Ziemniaki – jakie dla kogo?

    ...w lodówce. Następnie połącz ze szczypiorkiem, koperkiem, czosnkiem lub cebulą i podawaj  z jogurtem (nie z majonezem!). Chipsy Umyte, obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki będą doskonałe(...) trzymaj w zalewie  z oliwy i świeżych ziół (rozmarynu, tymianku,  koperku) z czosnkiem, a potem piecz w piekarniku 60 min w temperaturze 180°C. Gotowane w mundurkach Ziemniaki w tej formie...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Ziemniaki z gulaszem

    ...pszennej, 1 szklanka bulionu warzywnego, 100 ml czerwonego wina, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, sól pieprz. Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie 15 min. Po(...) min. Następnie dodaj pastę pomidorową i gotuj jeszcze 10 min. Na koniec dopraw solą oraz pieprzem. Sosem polej pieczone ziemniaki. Rada: Do dania możesz przygotować sos jogurtowo-majonezowo-cytrynowy...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Faszerowane ziemniaki z pieca

    Takie ziemniaki z powodzeniem mogą zastąpić obiad lub kolację. Do sosu możesz dodać 1-2 łyżki gęstego majonezu.

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...

  • Warzywa w chrupiących ziemniakach

    ...i oliwą, mieszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem. Warzywa wykładamy na ciepłe ziemniaki i podajemy z sosem majonezowo--czosnkowym. 6/2016 Rewia(...), 1/2 szklanki majonezu, 2 ząbki czosnku. Przygotowanie Nieobrane ziemniaki myjemy, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, każdy zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200º

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Czas na młode ziemniaki

    ..., 1 pęczek koperku, 2-3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz. Ziemniaki dokładnie oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę, boczek przesmażyć, rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Koperek posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Połączyć z majonezem...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...