• Informacje na temat:

    ziemniaki w cieście naleśnikowym

Przepisy na temat: ziemniaki w cieście naleśnikowym
  • ...ok. 70 dkg filetów (może być mintaj), ziemniaki, ryba odmrozona ,

  • Sprawdzony przepis na "Filety w cieście naleśnikowym"

  • Pyszny niedzielny obiad

    ...rozgrzewaj po 3-4 łyżki oleju. Cukiniowe słupki kolejno zanurzaj w cieście naleśnikowym. Od razu kładź je porcjami na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor (zajmie to ok. 15 minut). Pod koniec(...) folią spożywczą, włóż do lodówki. Marynuj przez minimum 2 godziny. Ziemniaki wyszoruj, pokrój. Gotuj 10 minut w posolonej wodzie, odcedź. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Szalotki obierz, potnij na...

  • Jedną z moich ulubionych potraw są wszelkiego rodzaju placki. Mogłam bym się nimi zajadać cały czas. Jedną z form podania klasycznych placuszków są ostatnio modne jabłka w cieście naleśnikowym. W sumie nie dziwie się. W cieście naleśnikowym można tak naprawdę smażyć różne owoce, na przykład banany. Ja jednak jestem zwolenniczką klasyki. Jabłka w cieście naleśnikowym po pewnym czasie stały się jednymi z moich ulubionych szybkich deserów. Polecam!

  • Przysmak, który przywędrował do nas z Włoch. Pyszne, żółte kwiaty cukinii, zanurzone w cieście naleśnikowym i usmażone na złoty kolor. Po usmażeniu chrupiące, o delikatnym posmaku cukinii, najlepsze z sosem czosnkowym.

  • Fajna kompozycja fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym. Tak przyrządzone polędwiczki można podać jako przekąskę i nie tylko.

  • To danie z pewnością pokochają wasze dzieci, a i wam z pewnością będzie bardzo smakowało !!!

  • Mama robiła mi je jak byłam mała.Teraz sama robię je swojemu synowi.

  • Coś wspaniałego:))Mój teść przepada za tą rybką!!!

  • Najlepsza do potrawy jest ryba bez ości(tołpyga, dorsz, mintaj,tilapia)

Artykuły na temat: ziemniaki w cieście naleśnikowym
  • Jak wykorzystać chwasty w kuchni

    Kwiaty mniszka w cieście naleśnikowym  Kwiaty (ok. 40) opłucz, rozłóż na ściereczce na pół godziny. Przygotuj ciasto naleśnikowe - zmiksuj: - 2 szklanki mąki,  - 2 szklanki mleka,  - 2 jajka, - szczyptę soli do smaku.  W takim cieście naleśnikowym zanurzaj kwiaty i smaż na głębokim oleju. Podawaj z dżemem.  Pasta do kanapek  Umyj po dużej garści liści mniszka i liści pokrzywy, osącz na sicie...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Jedz kalarepę

    .... Wyciągnij, a po chwili każdy plaster obtocz dwukrotnie w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor, podawaj z sałatą i sosami. Kalarepkę pokrojoną w paluszki można też zanurzyć w cieście naleśnikowym(...) minut. Wlej bulion warzywny i pokrojone młode liście kalarepy. Po 15 minutach dodaj skrojone w kostkę ziemniaki, a gdy zmiękną, zabiel zupę śmietaną i przypraw. Jeśli lubisz zupy krem, całość możesz...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...

  • Udka na 7 sposobów

    ...- kolejne przepisy!

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • cranachan

    Po wczorajszych sniegach (!!) dzis znow slonce, wiec skorzystalismy z okazji i spedzilismy popoludnie w parku. Moje drogie, teraz kilka slow o kuchni szkockiej....

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...kreatywna Serwuj warzywa na różne sposoby. Jeśli maluch nie lubi gotowanych, podaj mu je zapieczone w cieście naleśnikowym. Tak przygotowane różyczki kalafiora i brokułów na pewno zrobią na brzdącu...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...