• Informacje na temat:

    ziemniaki pieczone chrupiące

Przepisy na temat: ziemniaki pieczone chrupiące
  • Pieczone ziemniaki, pietruszki i marchewki

    Jesień to czas, gdy ziemniaki i inne korzenne warzywa królują na naszych stołach. Przede wszystkim są dodatkiem do różnych potraw, jednak ten przepis może być również doskonałym, samodzielnym ciepłym daniem.

  • Tak przygotowane ziemniaki mają chrupiącą skórkę, a w środku pozostają miękkie i maślane :)

  • Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane?

    Oto kilka podpowiedzi, dzięki którym nawet kulinarni debiutanci przygotują perfekcyjne placki ziemniaczane – złociste, chrupiące, kuszące smakiem i wyglądem.

  • Ziemniaki tak pieczone zawsze wychodzą przepysznie, chrupiące i miękkie.

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    Chrupiące racuszki, pyszne zapiekanki, lekkie sałatki oraz krokiety, rogaliki, kopytka - prezentujemy przepisy na proste i praktyczne dania z gotowanych ziemniaków.

  • Panierka panco jest to nic innego jak panierka z suchych okruszków chlebowych. Można ją kupić w sklepach z azjatycka żywnością. Nie jest to to samo co nasza swojska bułka tarta (jeśli ktoś użyje bułki tartej do tych szparagów to proszę o podzielenie się opinią), panco ma większe okruszki i jest bardziej chrupiące. Mam również wrażenie, że przy smażeniu wchłania mniej tłuszczu niż klasyczna panierka.

  • Pieczenie chleba w domu

    ..., Niemczech i innych regionach do mąki dodaje się ziemniaki, a jeśli idzie o sposoby przyprawiania chleba, wynalazczość ludzka niemal nie ma granic. Każdy prawie kraj ma swoje specjalności różne od innych. Rozmaitość rozciąga się także na kształt chleba - od wydłużonych, cienkich i płaskich placków poprzez bochenki okrągłe i kanciaste aż po chrupiące obwarzanki i półokrągłe rożki. Europejska...

  • Przygotuj ziemniaki według naszego przepisu i zaskocz swoich domowników. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

  • Sałatka szparagowo-ziemniaczana z liśćmi botwinki

    ...jakiś czas. Mają być chrupiące i zachować swój piękny, zielony kolor. Do dużej miski wkładamy upieczone ziemniaki, grillowane szparagi. Dodajemy młode liście szpinaku i botwinki, doprawiamy do smaku solą(...) parmezan. Obrane ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, wkładamy do miski. Wlewamy do nich nieco oliwy i staramy się, aby oliwa pokryła kawałki ziemniaków. Układamy je na blasze, wyłożonej papierem do...

  • Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym

Artykuły na temat: ziemniaki pieczone chrupiące
  • Perfekcyjne pieczone ziemniaki

    Od listopada na kanale Polsat Food Network Jenny i Reza odkrywają talenty swoich uczniów w „Bajecznej akademii kulinarnej Jenny i Rezy”. Wypróbuj ziemniaki wg przepisu Rezy!

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    Polacy uwielbiają ziemniaki. Jemy je przez okrągły rok - gotowane, smażone czy pieczone. Sprawdź, jak je przyrządzać, by trafiły na talerz w najzdrowszej formie.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Chrupiące łódeczki z cukinią i łososiem

    Ziemniaki wyszoruj szczoteczką (nie obieraj). Włóż do garnka, zalej zimną wodą, posól i gotuj przez 10 minut od zagotowania się wody. Następnie odcedź i ułóż na blaszce do pieczenia. Skrop oliwą(...) wymieszaj. Przygotowanym farszem napełnij wcześniej podpieczone połówki ziemniaków i ułóż je na aluminiowej tacce do grilla. Łódeczki opiekaj w piekarniku z funkcją grill przez ok. 10 minut...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Warzywa w chrupiących ziemniakach

    ..., 1/2 szklanki majonezu, 2 ząbki czosnku. Przygotowanie Nieobrane ziemniaki myjemy, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, każdy zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200º C przez 45 minut. Następnie studzimy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek, zostawiając łódeczki grubości pół centymetra.  Zapiekamy, aby były chrupiące. Z wydrążonego miąższu możemy zrobić purée...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gwarantujemy, że twoja dieta nie będzie nudna. Wprost przeciwnie! Możesz sobie pozwolić także na… chrupiące bułeczki i coś słodkiego!

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...