• Informacje na temat:

    ziemniaki na kolacje zjogurtem

Przepisy na temat: ziemniaki na kolacje zjogurtem
Artykuły na temat: ziemniaki na kolacje zjogurtem
  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje! „Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Książka ukaże się nakładem Wydawnictwa Znak....

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...

  • Walentynki to dzień, który trzeba zaplanować z wyprzedzeniem. Marne szanse, że w ostatniej chwili uda nam się kupić bilety do kina, czy zarezerwować miejsce w dobrej restauracji. Brak inicjatywy może nam zrekompensować dobre menu w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Jeśli jeszcze nie pomyśleliśmy co podać na kolację dla ukochanej lub ukochanego, to jest to absolutnie ostatnia szansa. Podsuwamy kilka efektownych i szybkich w wykonaniu pomysłów. Grillowane bakłażany z tymiankiem i serem   -...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

  • Tradycyjny goździk i rajstopy już dawno odeszły do lamusa. Z okazji Dnia Kobiet podarujemy naszym kochanym paniom odrobinę luksusu. Porozpieszczamy je pyszną kolacją, a zrelaksujemy lampką doskonałego wina. Fot. 123RF/Picsel I wcale nie musimy mieć dużego doświadczenia w kuchni. Podpowiadamy, jak przygotować prostą, acz wykwintną kolację.   Większość kobiet nie przepada za tłustymi, mięsnymi daniami. Dlatego z okazji ich święta proponujemy potrawy lekkie i delikatne. Przygotowanie nie...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...