• Informacje na temat:

    ziemniaki faszerowane mięsem

Przepisy na temat: ziemniaki faszerowane mięsem
  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij cebulę, dodaj mięso, przyprawy, smaż 10 minut. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Dodaj do mięsa, wymieszaj, smaż 2 minuty. 2. Ziemniaki przekrój na połówki, wydrąż z nich środki. Miąższ posiekaj drobno, wymieszaj z mięsem i marchewką, lekko podsmaż. Ziemniaki...

  • Jak odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mięso mielone z cebulą, papryką i serem. Do tego wystarczy maślanka i mamy pełny, sycący i treściwy obiad:).

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    To danie przypomni ci pełnię lata i wzbudzi tęsknotę za wakacjami!

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym"

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...mięsa. Przykryj 4 płatami makaronu, posmaruj 1/2 sosu serowego, ułóż warstwy cukinii (1/2), mięsa, resztę cukinii i 4 płaty. Posmaruj resztą sosu. Piecz 35-40 minut w 170°C. Faszerowane rurki(...) i natką.  Moussaka po polsku Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Obsmaż na 2 łyżkach oliwy. 1/2 ułóż w naczyniu do zapiekania. Bakłażan umyj, potnij w plastry...

  • Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym"

  • Bakłażan faszerowany mięsem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 1-2 podgotowane ziemniaki 2 bakłażany 1 papryka 1 cebula 250 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól i pieprz Sposób przygotowania: Bakłażany przekrój na pół i wydrąż miąższ, zostawiając ścianki grubości ok. 1 cm. Wydrążone...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane ziemniaki"

  • Papryka faszerowana

    Z mięsem mielonym i warzywami.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki faszerowane"

Artykuły na temat: ziemniaki faszerowane mięsem
  • Ziemniaki faszerowane

    Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Obieramy ze skórki, ścinamy wierzch i wydrążamy łyżeczką. Przygotowujemy farsz: Obieramy cebule(...) ser (zostawiając trochę do posypania), czosnek, cebulę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiając ją solą i pieprzem. Nadziewamy masą ziemniaki. Na wierzchu posypujemy resztką...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Cebula faszerowana

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy mleko i 1-2 łyżki masła, tłuczemy aż powstanie gładkie purée. Z cebuli odkrawamy czubki na 1/4 wysokości, z pozostałej części wyjmujemy środek, zostawiając 2-3 warstwy. Wyjęte z cebuli części kroimy w drobną kostkę. Wydrążone cebule gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, osuszamy...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Udka faszerowane

    Przygotowanie: Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wsyp ½ łyżeczki soli, zalej zimną wodą. Zagotuj, gdy zaczną wrzeć zmniejsz ogień i gotuj około 10 min. Dodaj brokułowe różyczki, gotuj 10-15 min aż warzywa zmiękną. Odcedź je, włóż do garnka. Dodaj masło oraz mleko. Wymieszaj i rozdrobnij blenderem na purée. Dopraw do smaku gałką...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    Polacy uwielbiają ziemniaki. Jemy je przez okrągły rok - gotowane, smażone czy pieczone. Sprawdź, jak je przyrządzać, by trafiły na talerz w najzdrowszej formie.

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) biesiady są przeładowane drobnymi daniami: oliwki, focaccia, faszerowane serca karczochów, bruschetty z pesto, pomidory. Gęsta ziołowa polenta, zupa minestrone, biała fasola  z ziołami, a nawet pizza...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...