• Informacje na temat:

    ziemniaki faszerowane kiełbasa

Przepisy na temat: ziemniaki faszerowane kiełbasa
  • Faszerowane łódeczki

    Uwielbiasz ziemniaki? Oto przepis dla ciebie!

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane ziemniaki"

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...grillu możemy również położyć w całości kukurydzę oraz pieczarki portobello faszerowane czosnkiem i odrobiną masła ziołowego z pietruszką. Klasycznym smakołykiem z grilla są też oczywiście ziemniaki - młode ziemniaki należy najpierw wyszorować, a następnie możemy upiec je w całości bądź pokroić w ćwiartki i grillować w folii aluminiowej z masłem, ziołami i kawałkami cebuli. Słodkości z grilla...

  • Inne wydanie ziemniaków.

  • Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

    Barszcz biały Sposób przygotowania 1. Bulion zagotuj i wrzuć do niego ziemniaki. Gotuj 15 minut. Dodaj czosnek i koncentrat barszczu, następnie śmietanę i majeranek. Zagotuj, przypraw do smaku(...) je do żaroodpornego naczynia, obsyp cebulą i czosnkiem. Przykryj i piecz 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryj, posyp płatkami migdałowymi i resztą rozmarynu. Biała kiełbasa...

  • Ziemniaki faszerowane, zapiekane pod beszamelem.

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    Te potrawy przygotujesz bez trudu. Smakują rewelacyjnie!

  • do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam

  • Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur!

    ...są ziemniaki. Babkę okrasza się skwarkami i doprawia sporą ilością czarnego pieprzu. Równie ciekawym daniem jest klops z jajkiem. - To upieczone w foremce mięso mielone, w którego środek wkłada się...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane ziemniaki"

Artykuły na temat: ziemniaki faszerowane kiełbasa
  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...z chrzanem czy z awokado?  Sałatki, przystawki, przekąski to idealne propozycje na świąteczny stół. I tu pojawia się całe spektrum pomysłów. Na podium prezentują się faszerowane jajka. Czym je nadziewać...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • ...w następnym dniu zanieść je do kościoła i poświęcić. W Wielką Sobotę razem ozdabiamy jaja i układamy w koszyczku produkty symbolizujące życie (pisanki), dostatek (kiełbasa, wędzonka), płodność(...) faszerowane na kilka sposobów lub lekkie przekąski ze śledziami i jogurtowym sosem w roli głównej. W towarzystwie najbliższych nawet sprzątanie kuchni nie wydaje się takie straszne... Jajka w roli...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Dobre, bo polskie

    ...kiełbasa Składniki na 5 porcji: 5 surowych białych kiełbasek, 15 ząbków czosnku, 3 czerwone cebule, 10 łyżek oleju, 2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz, 1,5 kg ziemniaków, czerwona papryka, świeże(...) marynatą (trzeba zostawić 3-4 łyżki marynaty). Obierz ziemniaki, pokrój je w łódeczki i wymieszaj z pozostałą marynatą. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i ułóż na niej ziemniaki oraz 10 ząbków czosnku...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Wielkanocne przysmaki

    W każdym domu świąteczne menu wygląda nieco inaczej, jednak faszerowane jajka, żurek czy pasztet pojawią się na większości stołów. Aby brzdąc mógł poznać ich smak - wystarczy je dostosować do wymagań małego brzuszka, np. ograniczyć ilość ostrych przypraw czy wybrać chudszy gatunek mięsa. Jajo z majonezem lub faszerowane To symbol i główny bohater wielkanocnego menu. Samego żółtka ugotowanego...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...