• Informacje na temat:

    ziemniaczki pieczone z patelni

Przepisy na temat: ziemniaczki pieczone z patelni
  • Ziołowe ziemniaczki

    ...ściereczką. Osusz papierowym ręcznikiem, a następnie, każdy z osobna, zawiń w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz). Zawinięte ziemniaczki ułóż na blasze. Piecz przez 75 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180ºC. 2. Upieczone ziemniaczki rozwiń z folii i przełóż do garnka. Dodaj do nich masło, tymianek, rozmaryn, sól. Wstrząśnij, by masło równomiernie oblepiło ziemniaczki. Trzymaj...

  • Ciekawa propozycja zarówno jako przystawka jak i danie główne. Propozycja dla 3 osób.

  • Pieczeń wieprzowa z śliwkowo-cynamonową glazurą, fasolką z boczkiem i ziemniaczkami

    ...w 250 ml wody przez 8-10 minut. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, przesmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać odcedzoną fasolkę.  Ziemniaki odcedzić, dodać śmietanę, pokrojoną natkę pietruszki, przykryć pokrywką  i mocno wstrząsnąć. Chrzan obrać i utrzeć. Płatki orzechowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Mięso wyjąć. Warzywa odcedzić, wyłapując sos. Sos zagotować, dodać 50 g powidła...

  • szybkie i smaczne danie . Może być również jako dodatek do tradycyjnego kotleta.

  • 8 propozycji dodatków z ziemniaków

    .... C  i frytować krokiety po 2-3 minuty. Osączać z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1930 kJ/461 kcal Zasmażane ziemniaczki(...): Ziemniaki pokroić w plastry. Sklarowane masło rozgrzać na patelni. Obsmażać ziemniaki na złoty kolor na średnim ogniu przez 10 mniut, mieszając. Zieloną cebulkę pokroić, dodać do ziemniaków...

  • Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)

  • Bajgle z warzywami i pikantnym sosem na bazie złotych owoców

    Sposób przygotowania Na patelni podsmażamy pokrojoną paprykę i passatę pomidorową, dodajemy Złote owoce (miechunkę peruwiańską) i posiekaną ostrą papryczkę. Podsmażamy jeszcze przez chwilę, aż składniki połączą się. Odstawiamy do wystudzenia. Bułki delikatnie grillujemy na patelni lub opiekamy w tosterze (tak aby były ciepłe). Następnie na bajgle nakładamy wszystkie pokrojone wcześniej składniki...

  • "Ciekawa alternatywa dla frytek czy tradycyjnych pieczonych ziemniaków."

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...części. Uformuj z każdej kulę i spłaszcz ją, tworząc burgera o grubości około 2 cm. Posmaruj olejem dużą nieprzywierającą patelnię i postaw ją na małym ogniu. Powoli smaż burgery przez około 10 minut(...) dużą nieprzywierającą patelnię i smaż klopsiki przez około 5 minut na średnim ogniu. Cały czas je obracaj i przemieszczaj po patelni, aż będą jasnobrązowe; wtedy przełóż je na talerz. Aby przyrządzić...

  • Najlepszy dodatek do mięsa ;-)))

Artykuły na temat: ziemniaczki pieczone z patelni
  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Pieczeń z mięsa mielonego w ziołach

    ..., dodać część ziół i czosnek, podsmażyć na patelni. Miękkie masło ubić za pomocą robota kuchennego na kremową masę, dodać zioła, bułkę tartą, lekko posolić. 10 minut przed końcem pieczenia na blachę...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Księga smaków: Parmezan

    ...makaronowych, sałat, warzyw i mięs. Pyszna pasta Ulubiony makaron ugotuj z łyżką oliwy al dente. Czosnek pokrój na bardzo cienkie plasterki. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj czosnek i smaż go przez chwilę. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię z czosnkiem. Wymieszaj, wyłóż na talerze, posyp mielonym czarnym pieprzem, dużą ilością płatków parmezanu oraz rukolą. Kurczak w parmezanie...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Pieczone ziemniaczki z sosem bazyliowym Składniki: 20 małych ziemniaczków; Marynata: 6 łyżek oliwy z oliwek, posiekany ząbek czosnku, pęczek drobno posiekanej bazylii, sok z połowy cytryny, łyżeczka chili, sól, pieprz. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, ubijając widelcem. Przyrządzanie Młode ziemniaczki umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać marynatą, wymieszać, piec do...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Czas na młode ziemniaki

    ...ziemniaki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ziemniaki przez 10 minut, obracając. Posypać rozmarynem. Pozostałe zioła pokroić. Wmieszać z twarożkiem i wodą mineralną, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki(...), masę śmietanowo-ziemniaczaną, posypać serem i zapiekać 20 minut w 175 st. C. Podawać z kwaśną śmietaną.    Ziemniaczki z ziołami Składniki: 1 kg ziemniaków Po pół pęczka natki...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...