• Informacje na temat:

    zielone spaghetti

Przepisy na temat: zielone spaghetti
  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by...

  • Zielone spaghetti, czyli makaron ze szpinakiem i pesto.

  • Graj w zielone

    ...25 dag sera mozzarella 3 duże pomidory 30 dag makaronu spaghetti 1 pęczek mięty kilka gałązek bazylii 3 łyżki pestek słonecznika 1 ząbek czosnku 2 łyżki startego parmezanu 7 łyżek(...) solą i pieprzem. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ potnij w kostkę. Mozzarellę pokrój w plasterki. W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Włóż spaghetti, zamieszaj. Poczekaj, aż woda ponownie...

  • Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne

  • Spaghetti z grzybami - przysłał Marcinus

    Przyrządzanie: Grzyby podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną w paski szynkę i bulion, podlać troszkę wodą. Dusić na małym ogniu. Zagęścić mąką. Dodać troszkę zielonego groszku lub czarnych oliwek. Makaron spaghetti polać sosem i posypać parmezanem.

  • Sprawdzony przepis na "Zielone spaghetti"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zielone spaghetti"

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...masła, dodaj mąkę i mleko. Zagotuj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polej zapiekankę, piecz 30 minut w temp. 180°C. Zielone spaghetti Sposób przygotowania 1. Groszek...

  • Szybkie, smaczne i efektowne.

Artykuły na temat: zielone spaghetti
  • Zielone spaghetti

    ...makaron, odcedź, przełóż do nagrzanej miski i wymieszaj z pesto. Spaghetti rozłóż na talerze, ułóż po kilka zgrillowanych plasterków cukinii i porcję szpinaku. Przed podaniem posyp parmezanem...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. Rasbak / Wikimedia Commons Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i...

  • Spaghetti z zielonym akcentem

    ...1. Z fasolki odkrawamy końce, płuczemy ją i gotujemy 5-7 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. 2. Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem łyżeczki oleju, według instrukcji(...). Następnie hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. 5. Spaghetti odcedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą. Od razu wlewamy mleko z serem i jajkami, mieszamy. Tuż przed podaniem...

  • Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nie tylko choinka – to uroczysty czas i dla ludzi, i dla zwierząt I czas objadania się: daktylowe praliny, chleb z orzechami i cynamonem, słonecznikowe klopsiki, marynowana na słodko cukinia, cebula z pieca - to tylko część pysznych wegańskich przepisów na niezapomniane święta. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, która najchętniej je to, co...

  • Apetyt na zielone

    ...dag pistacji, 80 ml oliwy, 30 dag makaronu spaghetti, sól, pieprz, 30 dag mrożonego zielonego groszku, 10 dag śmietany kremówki. Brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki. Cebulę obrać(...) i ułożyć na talerzach. Sos pomidorowy podgrzać, polać nim kluseczki. Gotowe danie posypać pozostałym parmezanem, a następnie udekorować odłożonymi świeżymi listkami bazylii. Spaghetti z warzywami...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    .... Zachowuje wtedy najwięcej wartości. Wystarczy ją pokroić, skropić sosem winegret z czosnkiem i odstawić na kilka minut. Gotowe! Można zastąpić nią... spaghetti - pokroić cieniutko i tylko zblanszować we(...). FASOLKA SZPARAGOWA: PODKRĘCA METABOLIZM Co w niej ważne? Tak samo jak inne zielone warzywa, w 90 procentach składa się z wody i zawiera dużo błonnika. Dostarcza więc niewiele kalorii (27 kcal/ 100

  • Lubisz błyskawiczne przepisy, w których króluje spaghetti? Jeśli tak, wybierz jeden z trzech składników, a Stefano zaprezentuje Ci pomysł na przepyszne danie. Tym razem Stefano wraz z Marco przygotują dla Ciebie dania z makaronem spaghetti. Zadecyduj czy wolisz błyskawiczne spaghetti z anchois, kurczakiem i dodatkiem zielonego pesto, czy może masz ochotę na nieskomplikowany posiłek ze spaghetti z czerwonym pesto i mozzarellą w roli głównej. Masz do wyboru również przepis na makaron z...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    .... C i zapiekaj około 20 minut. Azjatycki specjał Składniki: • paczka chińskiego żółtego makaronu (ewentualnie zwykły makaron spaghetti) • 25 dag paluszków krabowych • 10 dag kapusty pekińskiej • czerwona(...). Pokrój je w zapałkę. Umyty por przekrój wzdłuż, a potem w półplasterki, odrzucając zielone części. W woku lub głębokiej patelni rozgrzej olej. Porcjami wrzucaj warzywa i obsmażaj je na ostrym ogniu...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...