• Informacje na temat:

    zeberka zapiekane z ziemniakami

Przepisy na temat: zeberka zapiekane z ziemniakami
  • ...minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia mięso odkryć i piec jeszcze 10-15 minut. Podawać z pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami. Porcja - 418 kcal Czas przygotowania: 60 minut Czy...

  • Smaczne i latwe

  • ...i pieprzem. Podlać wodą i poddusić. Ziemniaki ugotować w łupinach na miękko. Obrać, pokroić na grube plastry. Ugotowaną kapustę wymieszać z ziemniakami i cebulą. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na...

  • Moja wariacja na smaczne i sycące danie z żeberek: obsmażone żeberka zapiekane z fasolą i zmiksowanymi pomidorami z dodatkiem cebuli, czosnku i ziół prowansalskich. Możemy podawać z kluskami z dziurką, pyzami ziemniaczanymi, ziemniakami lub pieczywem.

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...wszystko ok. 1,5 szkl. wody i duś pod przykryciem, aż żeberka zmiękną. Zapiekane w sosie z fasolą Składniki: kg żeberek wieprzowych, puszka białej fasoli, szkl. soku pomidorowego, 2 cebule, 3 łyżki(...). 200 st.C. • Potrawę piecz ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia mięso odkryj i piecz jeszcze 10-15 minut. Podawaj z pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami. Duszone...

  • Nie było mięsa na gulasz więc są żeberka.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...marynatą i wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki. Grilluj po ok. 5 minut z każdej strony. Zapiekane bakłażany Każda porcja 230 kcal. Bakłażany przekrój, wydrąż, posyp solą i odsącz. Mięso...

  • Słodko kwaśna pyszność

Artykuły na temat: zeberka zapiekane z ziemniakami
  • Bajka o jasiu i...

    ...dania świetnie pasuje sos czosnkowy. Rada: Jeśli nie mamy czasu, by fasolę namoczyć i długo gotować, wykorzystajmy fasolę z puszki. Przed zmieleniem wystarczy tylko ją przepłukać. Żeberka zapiekane(...) z pieczonymi ziemniakami.

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Kraina przyjemności

    Górna Austria to raj dla miłośników wędrówek. Można tu podziwiać malowniczą Dolinę Dunaju oraz liczne jeziora i zwiedzać zabytkowe miejscowości. To w Górnej Austrii (w Bad Ischl) swoją letnią rezydencję miał cesarz Franciszek Józef! Dla tych, którzy nie lubią podróży o pustym żołądku, mamy kilka praktycznych wskazówek.

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    Rewelacyjne danie na jesienne i zimowe chłody. Jeden talerz, a wystarczy na cały obiad.

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...