• Informacje na temat:

    zeberka z kombiwaru

Przepisy na temat: zeberka z kombiwaru
Artykuły na temat: zeberka z kombiwaru
  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy.   Drewno decyduje o smaku! Barbecue to...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki pszennej, dzięki...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Tym razem Pascal Brodnicki na weekendowe grillowanie proponuje lakierowaną pierś z kaczki w marynacie z przyprawą 5 smaków, która zawiera anyż. Sprawdź jak szybko i łatwo można przygotować ten rarytas. Anyż, który jest składnikiem przyprawy 5 smaków był znany już od czasów średniowiecznych lecz nie jako przyprawa, wierzono że ma moc odstraszania złych snów. Do przygotowania potrawy potrzebne będą: - pierś z kaczki - mix sałat - oliwa truflowa Na marynatę: - przyprawa 5 smaków - sos...

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...