• Informacje na temat:

    żeberka w żaroodpornym naczyniu

Przepisy na temat: żeberka w żaroodpornym naczyniu
Artykuły na temat: żeberka w żaroodpornym naczyniu
  • Żeberka wołowe w melasie z serową polentą

    ...żeberka na patelni przez 6-8 minut z każdej strony, aż się przyrumienią. Rozgrzej oliwę w dużym naczyniu żaroodpornym o grubym dnie. Powinno być na tyle duże, żeby ułożyć w nim żeberka w jednej(...)Jeżeli nigdy wcześniej nie jadłeś wołowych żeberek, tracisz jedną z największych przyjemności życia. Wołowe żeberka powinny być tak miękkie i delikatne, żeby mięso dosłownie samo odpadało od kości...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • ​Żeberka wieprzowe pieczone z miodem i jałowcem

    Słodko i aromatycznie - moje żeberka łączą te dwie cechy. Proste i wyśmienite danie dla prawdziwych mięsożerców.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Pomysły na... żeberka!

    Pachnące żeberka Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/2 kg żeberek wieprzowych, 1 słoik dżemu z pomarańczy, 1 szklanka ketchupu (najlepiej ostrego), 2 duże, soczyste pomarańcze, kilka gałązek świeżego tymianku, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz, olej do smażenia. Żeberka umyć, oczyścić i podzielić na porcje. Cebule obrać, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę...

  • Lubimy gotować. Nie lubimy natomiast tracić czasu w kuchni na zmywanie naczyń, doczyszczanie garnków, ścieranie rozchlapanych sosów. Oto, jak wyglądają historie osób, które nie muszą już w kuchni spędzać tyle czasu, co kiedyś. Jak oszczędzać czas w kuchni?   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Pani Helena wie, że Multicooker zmniejsza ilość czasu spędzonego na zmywaniu: "Byłam Mistrzynią Przypalania teraz jestem Mistrzynią Gotowania :) Dzięki...

  • Żeberka bejcowane

    Żeberka umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje tak, aby każdy kawałek mięsa miał jedną-dwie kostki. Do miseczki przełóż powidła, dodaj cukier,...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

  • Chrzan nie do chrzanu

    ...wersja rafanaty to ta z jajek, chrzanu i sera pecorino. Dodała jeszcze, że omlet należy piec w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym smalcem. Pod żadnym pozorem nie można go smażyć, wtedy będzie(...) karkówki lub łopatki wołowej, żeberka wieprzowe i kiełbasa). Trzeba obsmażyć mięso z dwoma ząbkami czosnku i liściem laurowym, dodać trochę tartego chrzanu, sos pomidorowy, nieco wody i długo dusić. Sos...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...