• Informacje na temat:

    żeberka w winie

Przepisy na temat: żeberka w winie
  • Marynowane żeberka

    ...szczypiorku   Przygotowanie: Żeberka zalać winem zmieszanym z przyprawą chińską i odstawić na i godzinę. Na rozgrzanym oleju smażyć żeberka. Posolić. Wlać marynatę i oba sosy, zamieszać. Żeberka podawać posypane szczypiorkiem. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 2350 kJ/561 kcal 4 Porcji...

  • dobrym i ciekawym daniem będą żeberka w winie, które zachwycą swoim smakiem każdego biesiadnika.

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Zaskakujące zestawienie smaków idealnie współgrające ze sobą. Delikatne i pełne aromatów żeberka dla odważnych.

  • Żeberka w sosie

    ..., majeranek Przygotowanie: Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, posypać przyprawami i mąką. Zrumienić na oleju, skropić wodą, dusić pod przykryciem. Marchew obrać i umyć, ugotować z dodatkiem(...) żeberka i polać je sosem. Podawać z ziemniakami pureé i sałatą ze śmietaną.

  • Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"

  • Paprykowe żeberka BBQ

    Doskonałe danie z grilla poleca Chef Paul.

  • Przepis na soczyste żeberka z piekarnika. Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Zwłaszcza, gdy serwowane są pyszne żeberka pieczone w winnym sosie z cebulą. Sekretem wyśmienitego smaku tych żeberek jest marynata z czerwonego wina, miodu, suszonych śliwek, czosnku i aromatycznych przypraw. Mięso powinno macerować się przynajmniej przez kilka godzin. Dzięki temu uzyskujemy nie tylko wyjątkowy smak mięsa, ale jest ono także niezwykle kruche i delikatne. Żeberka po myśliwsku...

  • Grillowane żeberka w marynacie gruszkowej

    ...orać i pokroić w drobną kosteczkę. Żeberka umyć, osuszyć. Pokrojone szalotki, gruszki, 200 ml wina i dwie łyżki przygotowanej mieszanki przypraw zmieszać w naczyniu, a następnie do marynaty włożyć żeberka. Szczelnie zamknąć i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć żeberka, pozostały płyn zlać do garnka, dodać sok gruszkowy, 250 ml wina i zagotować. Połowę sosu odlać do miseczki. Do...

  • Naprawdę bardzo pyszne!!!!!

Artykuły na temat: żeberka w winie
  • Żeberka wołowe w melasie z serową polentą

    Jeżeli nigdy wcześniej nie jadłeś wołowych żeberek, tracisz jedną z największych przyjemności życia. Wołowe żeberka powinny być tak miękkie i delikatne, żeby mięso dosłownie samo odpadało od kości(...), skórkę pomarańczową i czosnek, po czym dodaj żeberka. Pocierając woreczek, wetrzyj marynatę w mięso. Włóż do lodówki do schłodzenia na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed gotowaniem...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Gulaszowa węgierska

    Do zupy gulaszowej możesz dodać różne rodzaje wędlin (np. kiełbasę) oraz warzyw, np. pieczarki, cukinię. Nie może w niej tylko zabraknąć cebuli, papryki i mięsa.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Wieprzowina na stół!

    .... Żeberka z fasolą z piekarnika Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowych żeberek, 1 puszka białej fasoli, 1 szklanka przecieru pomidorowego, 2 cebule, 2-3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki pikantnego keczupu, majeranek, ostra mielona papryka, pieprz, sól, cukier. Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem i odstawić do lodówki...

  • 7 i 8 marca w Krakowie odbędzie się Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej organizowany przez sieć sklepów KONDRAT Wina Wybrane i jego krakowskie przedstawicielstwo. W czasie kursu będzie między innymi możliwość degustacji 20 różnych win oraz odbędą się warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Spotkanie poprowadzą doświadczeni sommelierzy i eksperci sieci sklepów KONDRAT Wina Wybrane. W czasie warsztatów będzie okazja, aby poznać regiony winiarskie, tajniki łączenia wina z potrawami, a także...

  • Mięso prosto z pieca

    ...przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił. Żeberka w aromatycznym sosie Składniki na 4 porcje: 80 dag chudych żeberek, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki białego wina, 1/2 szklanki mleka (niekoniecznie), 3 cebule, 1/2 puszki zielonego groszku, 30 dag marchwi, 5 łyżek oleju, sól, pieprz, majeranek. Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, oprószyć solą...

  • Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie. Chyba wszyscy Polacy znają tę maksymę, choć nie każdy jest przekonany do taniego wina. Tymczasem tanie wino, to zrobione własnoręcznie, może być wspaniałym trunkiem. Wino można z powodzeniem stworzyć samodzielnie w domu / fot. 123rf.com Wino domowej roboty nie wymaga dużych nakładów finansowych. Przyda się trochę "sprzętu" (zobacz poniżej), ale oprócz niego same składniki są naprawdę niedrogie. Jednej rzeczy jednak trzeba mieć bardzo dużo -...

  • Ziarnko do ziarnka

    Czerwony ryż z żeberkami wołowymi i grzybami shitake  Poziom trudności: 3  Rozgrzej piekarnik do 160°C. W głębokiej patelni na średnim ogniu rozgrzej połowę oleju i zeszklij na nim szalotki(...) wrzenia i gotuj 6-8 minut. Na drugiej patelni rozgrzej pozostały olej, podsmaż na nim żeberka po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia i zalej przygotowanym sosem...

  • Wbrew pozorom, odpowiednie zaserwowanie wina to wielka sztuka. Świat trunków rządzi się swoimi prawami i aby nie popełnić gafy, warto się z nimi zapoznać. Nalanie trunku do kieliszka wydaje się być banalnym zadaniem. Nic bardziej mylnego! Na przestrzeni wieków w świecie wina utarły się różnego rodzaju konwenanse i tradycje, których powinniśmy przestrzegać, chcąc zabłysnąć w towarzystwie i w pełni delektować się smakiem wybranego przez nas trunku. Jakie wino wybrać? Odpowiedź na to pytanie...