• Informacje na temat:

    żeberka piwo

Przepisy na temat: żeberka piwo
  • Żeberka w piwie po myśliwsku

    ...i musztardę. Utrzyj. Żeberka opłucz, osusz, pokrój na porcje z 2-3 kostkami. Natrzyj je ze wszystkich stron musztardą z przyprawami. Włóż do miseczki. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3-4 godziny(...) płomień i duś ok. 45 minut, aż mięso będzie miękkie i łatwo będzie odchodziło od kostki. Pozostałe piwo z miodem dolej do żeberek w połowie w czasu duszenia.  3. Gotowe danie przypraw do smaku solą oraz...

  • Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso.Bardzo polecam:)

  • Żeberka w duecie z sosem piwnym

    Składniki: 4-6 łyżek sosu (np. Kuhne Ciemne Piwo, butelka 250 ml) 0,5 kg żeberek 1 limonka masło natka pietruszki 2 ząbki czosnku Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wyciśnięty sok z limonki. Żeberka zanurzamy w marynacie i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie...

  • Wypróbowany przepis na "Żeberka z porami w piwie"

  • Żeberka z porami w piwie

    Składniki na 4 porcje: - około 1 kg żeberek, - 1g porów (białej części), - małe piwo, - smalec, pieprz, sól Przygotowanie: Pokrojone żeberka (na dwa palce, jak pianka w piwie :-), podsmaż na smalcu (może być oliwa). Następnie dodaj poszatkowany w kółeczka por i zalej wszystko piwem, uduś (ok. 25 minut). Czas 40 min...

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na grilla w miodzie i piwie"

  • Żeberka z porami w piwie

    Składniki na 4 porcje: - około 1 kg żeberek, - 1/2 kg porów (białej części), - małe piwo, - smalec, pieprz, sól Przygotowanie: Pokrojone żeberka, podsmaż na smalcu (może być oliwa). Następnie dodaj poszatkowany w kółeczka por i zalej wszystko piwem, uduś (ok. 25 minut). Czas przygotowania: 40 min...

  • Pyszne mięsko,kruche i rozpływające się w ustach.Polecam serdecznie żeberka pełne aromatu i smaku:)

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • przepis popularny jakis czas temu na wielu blogach zrobilam go wreszcie i ja ;)

Artykuły na temat: żeberka piwo
  • Żeberka w piwie

    ...w garnku wszystkie składniki marynaty. Gotuj na małym ogniu, mieszając, około 10 minut, aż płyn odparuje do objętości 1,5 szklanki. Żeberka umyj, osusz i ułóż w misce. Zalej marynatą, obracając je kilka razy, tak by były równomiernie nią pokryte. Przykryj i wstaw do lodówki na 12 godzin. Po upływie tego czasu wyjmij żeberka z marynaty, lekko osącz z jej nadmiaru. Ułóż na wysmarowanym olejem grillu...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • ..., pies patrzy wymownie aby z nim pochodzic, wyszlam, kupilam piwo i robie na cieplo z sokiem. Jest dobrze!!! Moze opanuje pukajace wirusy i przepedze gdzie pieprz rosnie. Troche mnie skosilo...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • Mięso prosto z pieca

    ...przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił. Żeberka w aromatycznym sosie Składniki na 4 porcje: 80 dag chudych żeberek, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki białego wina, 1/2 szklanki mleka (niekoniecznie), 3 cebule, 1/2 puszki zielonego groszku, 30 dag marchwi, 5 łyżek oleju, sól, pieprz, majeranek. Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części, oprószyć solą...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • Kraina przyjemności

    ...wygranych właśnie na "Bratl". Do mięsnych specjałów zalicza się tutaj również żeberka ("Ripperl“) oraz "kiełbasianą sałatkę“, czyli drobne plastry kiełbasy, doprawione octem i cebulą. Znanym(...). Specjałem regionu Mühlviertel jest natomiast piwo, które swój charakterystyczny smak zawdzięcza chmielowi uprawianemu w regionie oraz wodzie wydobywanej ze specjalnych źródeł (tzw. Urgesteinswasser...

  • We wrześniu w Browarze Lubicz już kolejny raz obchodzone będzie święto piwa. Nie zabraknie trunku warzonego na miejscu i podawanego w litrowych kuflach czyli Maßkrugen, biesiadnego jedzenia i muzyki bawarskiej. A to wszystko pod hasłem „Najważniejsze jest dobre piwo, jedzenie i towarzystwo!”. Oktoberfest czyli dożynki piwne to bawarskie święto obchodzone tradycyjnie w Monachium, ale jest niezwykle popularne również na całym świecie. Pomimo, że nazwa wydarzenia sugeruje, że odbywa się ono w...

  • Osłódź sobie jesień

    ...i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i piecz w temperaturze 180° C przez 40 min. Żeberka słodko-pikantne Składniki: 1,20 kg żeberek wieprzowych, 2 ząbki czosnku, papryczka chili, pół szklanki sosu barbecue, 2 łyżki miodu, pół szklanki sosu słodko-kwaśnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Żeberka oczyść i włóż do...

  • Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest narażony na ataki choroby, jednak przy obecnej aurze układ odpornościowy człowieka pracuje bardzo intensywnie. Jak skutecznie (i przyjemnie) pokonać przeziębienie w jeden wieczór? Grzanym piwem! Do najzdrowszych metod walki z przeziębieniem należą te, które są przekazywane „ z pokolenia na pokolenie". Jednym z kulinarnych sposobów radzenia sobie...