• Informacje na temat:

    żeberka na słodko

Przepisy na temat: żeberka na słodko
  • Żeberka słodko-kwaśne

    Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Żeberka umyj, włóż do wrzątku (tak by mięso było przykryte). Gotuj ok. 90 minut.  2. W tym czasie przygotuj glazurę: cebule, czosnek(...) worcester, solą i resztą cukru.  3. Piekarnik rozgrzej do 175 st. Blachę wyłóż pergaminem. Żeberka wyjmij, osusz, pokrój na porcje. Ułóż je na blasze. Posmaruj ok. 1/3 glazury. Wstaw do piekarnika na 45

  • Danie jest sycące i kaloryczne, ale warto się skusić i udusić takie mięsko. Smakuje fantastycznie. Polecam!

  • Żeberka słodko-pikantne

    ...1. Żeberka umyj, osusz i pokrój na 5-6 kawałków. Obsmaż je na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego 1 łyżką oleju. Czosnek obierz i posiekaj. Cebule obierz, pokrój w plasterki i dodaj czosnek. Podsmaż na tej samej patelni co żeberka. Gdy cebula się zeszkli, dodaj sok z pomarańczy, dżem, keczup i sos sojowy. Wsyp przyprawy (bez papryki), wymieszaj. Gotuj, aż sos odrobinę się...

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka słodko-kwaśne"

  • Soczyste żeberka w trzech smakach

    Na słodko-kwaśno po azjatycku Sposób przygotowania 1. W garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Żeberka umyj, włóż do wrzątku (tak by mięso było przykryte). Gotuj ok. 90 minut.  2. W tym czasie(...), solą, pieprzem i resztą cukru.  3. Piekarnik rozgrzej do 175 st. Blachę wyłóż pergaminem. Żeberka wyjmij, osusz, pokrój na porcje. Ułóż je na blasze. Posmaruj ok. 3/4 glazury. Wstaw do piekarnika na 45

  • Wypróbowany przepis na "Słodko-pikantne żeberka"

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Słodko-kwaskowe dojrzałe owoce idealnie komponują się z każdym mięsem. Z wołowiną, wieprzowiną, drobiem... Spróbuj, a nie pożałujesz!

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka słodko-pikantne"

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    ...! Plastry boczku sprawdzą się także idealnie jako "owijka" do upieczenia różnego rodzaju owoców i warzyw. Takie słodko - wytrawne nuty są wykwintną przekąską, a nawet pełnoprawnym śniadaniowym daniem...

  • Chińskie rzeberka w Polskiej wersji to morelowa słodycz przełamana pomidorową nutką.

Artykuły na temat: żeberka na słodko
  • Pikantne żeberka

    Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i wystudź. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Pikantne żeberka

    Żeberka z miodem.

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Pikantne żeberka

    ...  Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i poczekaj, aż wystygną. W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny. Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc w chłodne miejsce. Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do...

  • W czasach, w których wydaje się, że wszyscy wszystko mają, bardzo ciężko jest znaleźć trafiony prezent na różne okazje, w tym na mikołajki. Dlatego też warto skorzystać z nieco niekonwencjonalnych pomysłów na obdarowywanie bliskich. Dlaczego by nie zafundować im prezentu w postaci słodkiego przysmaku? Nie dość, że taki prezent będzie pięknie wyglądał, to jeszcze zachwyci smakiem. Słodkie, własnoręcznie wykonane prezenty są ciekawą inspiracją na święta! / fot. 123rf.com   Bardzo dobrym...

  • ​Żeberka wieprzowe pieczone z miodem i jałowcem

    Słodko i aromatycznie - moje żeberka łączą te dwie cechy. Proste i wyśmienite danie dla prawdziwych mięsożerców.

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Chlodnik ach chlodnik .... i na kwasno i na slodko

    Ach i och ... wpis Roberty spowodowal u mnie slinotok. Musze wiec choc wirtualnie pogotowac. Beda chlodniki dwa. Moj tradycyjny  i zupa owocowa, tez...

  • Orzechy laskowe to doskonały dodatek do deserów, a najlepiej smakują w... Fot. 123RF/Picsel Orzechy w czekoladzie Orzechy laskowe to znany dodatek do słodyczy. Świetnie komponują się z czekoladą, w formie kremów kanapkowych, wsród których najsłynniejsza jest Nutella. Jej pierwowzór to gianduia, stworzona przez turyńskich cukierników: Paula Caffarela i Michele'a Prochema, w XIX wieku. Produkowali oni tabliczki czekolady z zawartością minimum 30% orzechów laskowych, które szybko przypadły do...