• Informacje na temat:

    żebarka w kapuście

Przepisy na temat: żebarka w kapuście
  • Udka w kapuście- wspaniale smakują z taką kapustką!

  • Smaczna i prosta w wykonaniu przekąska.

  • W ten sposób mozna zrobić schab, ale najlepsza jest karkówka.

  • Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.

  • Prostota przepisu. Nie wygórowana cena. Schab nigdy nie będzie tak kruchy jak przyrządzony w ten sposób.

  • Pyszna i delikatna golonka z jeszcze lepszą kapustą

  • Delikatne, bardzo kruche mięso, w wyśmienitym towarzystwie kiszonej kapusty z jabłkami i ananasem.

  • Proste i pyszne danie jednogarnkowe. Szybko się je robi i jest bardzo smaczne. Kapusta kiszona zawiera też dużą ilość witaminy C, wiec jest świetnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie jesienno-zimowego sezonu grypowego.

  • Kiełbasa i kapusta to jest to co Tygryski lubią najbardziej ;)

  • brrrrr... rano były 4 st.Celsjusza. Nieuchronnie idzie zima pora wiec na coś rozgrzewającego...

Artykuły na temat: żebarka w kapuście
  • Zimą stan powietrza w niektórych polskich miastach zdecydowanie się pogarsza. Uchronić przed nim mogą nas jedynie długofalowe działania. Okazuje się jednak, że wprowadzenie do diety niektórych produktów, może w pewnym stopniu uchronić nas przed skutkami życia w zanieczyszczonym środowisku. Fot. 123RF W wielu miastach, szczególnie na południu Polski, zimą i późną jesienią powtarza się ten sam scenariusz - jakość powietrza zdecydowanie się pogarsza, a ich mieszkańcy zaczynają zmagać się ze...

  • Zimą stan powietrza w niektórych polskich miastach zdecydowanie się pogarsza. Uchronić przed nim mogą nas jedynie długofalowe działania. Okazuje się jednak, że wprowadzenie do diety niektórych produktów, może w pewnym stopniu uchronić nas przed skutkami życia w zanieczyszczonym środowisku. Fot. 123RF/Picsel W wielu miastach, szczególnie na południu Polski, zimą i późną jesienią powtarza się ten sam scenariusz - jakość powietrza zdecydowanie się pogarsza, a ich mieszkańcy zaczynają zmagać się...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W tej książce znajdziecie ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu. Przygotowałam dla Was receptury na współczesne lekkie dania będące w zgodzie z dzisiejszymi trendami smakowymi. To potrawy piękne, zdrowe i kolorowe, na których widok każdemu smakoszowi cieknie ślinka. A więc nie czekajcie dłużej i jak najszybciej zajrzyjcie do tej magicznej księgi. Zapraszam do mojego klubu! Klubu Luksusowych Polaków, którzy jedzą wszystko, co dobre! Jestem księgową. Zawód,...

  • Autentyczna historia małżeństwa Máté pełna jest niepowtarzalnego smaku idyllicznej Toskanii, szlachetnych trunków i rozpływających się w ustach potraw. Doskonała lektura nie tylko dla miłośników podróży i wina. Razem z pisarzem Ferencem Máté i jego żoną Candace, malarką, wyruszamy krętą, obsadzoną cyprysami drogą w poszukiwaniu ich wymarzonego domu i równie wymarzonej winnicy w Toskanii. W Montalcino - najbardziej prestiżowej winnej strefie, słynącej z legendarnego Brunello - udaje im się...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Homer nazywał ją "płynnym złotem". Rzymianie uważali, że sekretem szczęśliwego i długiego życia jest "wino w środku, oliwa na zewnątrz". Według Egipcjan jej zadaniem było dostarczanie przyjemności w zaświatach. Fot. 123RF/Picsel Za odkrycie drzewa oliwnego odpowiedzialni są bogowie - tak twierdziły starożytne ludy rozmiłowane w tym złocistym płynie. Któż mógł bowiem stworzyć drzewo, które może żyć nawet do 1000 lat, a jego gruby pień jest niezwykle odporny na próchnienie? Oliwki były boskim...

  • Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy o tym, że groźne bakterie salmonelli mogą znajdować się nawet w sałacie. Czy jest się czego bać? Fot. 123RF W ostatnim czasie australijskie społeczeństwo zelektryzowała informacja dotycząca paczkowanej sałaty, która miała zostać skażona bakteriami salmonelli. W związku z odnotowaniem co najmniej zwiększonej ilości...