• Informacje na temat:

    zdrowe tanie sałatki

Przepisy na temat: zdrowe tanie sałatki
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • zdrowe, szybkie, sycące, łatwe w wykonaniu :)

  • Energia na talerzu

    ...1. Są tanie, smaczne i zdrowe. Doskonale urozmaicają jesienny jadłospis. Ich zalety docenią szczególnie alergicy oraz osoby na diecie odchudzającej. 2. Miąższ i skórka dyniowatych to doskonałe źródło beta-karotenu, witaminy C, błonnika oraz kwasu foliowego. Cenne dla organizmu składniki uwalniają się jednak dopiero podczas pieczenia, duszenia czy gotowania warzyw. 3. Dynia doskonale nadaje się...

  • Co by tu zjeść, co by tu zjeść? Hmm, to pytanie bardzo dużej ilości osób, które wracają z pracy, szkoły, uczelni. Często robi się wtedy kanapki lub makaron. Makaron, o ile jest dobrej jakości i nie jest rozgotowany lub co gorsze odgrzewany (!!!), jest dobrym źródłem węglowodanów i błonnika. I wcale nie jest taki tuczący (chyba, że zjemy go z górą smażonego wieprzowego mięsa i boczku to inna sprawa)! Ok, makaron jest zawsze dobry, często z sosem pomidorowym ale on już nie jest taki szybki (no...

  • Wypróbowany przepis na "Pyszne sałatki dla dzieci"

  • Stary niezawodny przepis a pączki wyjątkowo smaczne.

  • Najlepsze pączki, to te które samodzielnie przygotowujemy w domu. Pączki są miękkie i puszyste. Jeśli upieczesz ich więcej niż planujesz zjeść, możesz je zamrozić i później po prostu podgrzać w piekarniku - ten proces nie spowoduje, że stracą w jakikolwiek sposób na jakości.

  • tanie, szybkie i łatwe.

  • Łatwe i tanie

  • Efektyczny i niedrogi posiłek

Artykuły na temat: zdrowe tanie sałatki
  • Płatki owsiane są nie dość, że zdrowe, to jeszcze tanie

    ..., jakiś tłuszcz. A są sałatki, które w sosie mają niekończącą się historię... Więc to zależy. Wystarczy jednak przeczytać skład. Rzeczywiście dużo trudniej jest unikać produktów, które są gorszej jakości(...), która jest niskoprzetworzona albo mało przetworzona - tam nie da się nic wcisnąć, bo do płatków owsianych nie bardzo jest co wciskać, no nie ma jak. Dlatego rzeczywiście czasami te sałatki i sosy do...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Owoce egzotyczne tanie i zdrowe

    Źródło witamin na zimę i przednówek.

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Aromatyczne mięsa, smakowite pierogi, chrupiące ryby w panierce i soczyste pieczenie polane wyśmienitym sosem – nic nie smakuje tak dobrze, jak serwowane w rodzinnym gronie – świąteczne potrawy. Fot. materiały prasowe Nim jednak sięgać będziemy po kolejną dokładkę naszego ulubionego dania, warto jest zastanowić się jak sprawić, by w okresie Świąt nasze jedzenie było nie tylko smaczne, ale także - bogatsze w zdrowe tłuszcze, którymi zastąpić powinniśmy te, które są dla nas niekorzystne. Gdzie...

  • Feta: Zdrowie na talerzu

    Biała feta to najbardziej znany grecki ser. Przy jej produkcji niedozwolone jest używanie środków konserwujących. Gotowy ser marynowany jest przez dwa miesiące w słonej zalewie, co nadaje mu charakterystyczny, lekko słonawy smak. Ciekawostkę stanowi fakt, że feta jest, niestety, najczęściej ze wszystkich serów podrabiana. Jej tanie odpowiedniki wytwarzane są z mleka krowiego. Jeżeli chcesz mieć...

  • Starasz się odżywiać zdrowo, a mimo to nie widzisz efektów nowej diety? Być może jest to sprawka produktów, które tylko udają zdrowe. Zobacz jak dajemy się wywieść w pole. Czy cienkie i chrupiące listki, którymi często zastępujemy tradycyjne pieczywo, mogą być niezdrowe? Okazuje się, że tak. Co prawda nie mają one wiele kalorii, ale za to powstają z wysoko przetworzonych produktów. Dodatkowo posiadają wysoki indeks glikemiczny, przez co po ich zjedzeniu bardzo szybko znów jesteśmy głodni. Z...

  • Dzięki tym produktom można szybciej chudnąć

    ...jeść w zasadzie bez ograniczeń, nie sposób przedawkować i są sporo tańsze. Nie mają szkodliwych działań ubocznych, tak jak sztuczne suplementy, a dodatkowo są bardzo zdrowe. Zawierają bowiem witaminy i składniki mineralne dbające o urodę, wspomagające pracę mózgu, serca i układu krążenia. Dzięki temu zapobiegają wielu przewlekłym chorobom. I, co najważniejsze, są naprawdę tanie i powszechnie...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...