• Informacje na temat:

    zasmażane buraczki

Przepisy na temat: zasmażane buraczki
  • Kotleciki indycze z zasmażanymi buraczkami

    ...rumieniąc. Dodać buraczki i śmietanę. Energicznie podgrzewać mieszając, aż staną się gęste i gorące. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Usmażone kotleciki podać z odcedzonymi ziemniakami...

  • Pyszny dodatek do obiadu.

  • Buraki na stół!

    ...dzięki niej wykwintny smak. 3. Zasmażane buraczki można zastąpić purée z buraków. Pieczemy je w całości przez 30-40 minut, zawinięte z czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem. Potem przecieramy przez...

  • Buraczki zasmażane delikatne, maślane na ciepło.

  • Zrazy zawijane - klasyczne danie polskiej kuchni

    To danie jest w stanie zawojować każdego. Zrazy zawijane z ogórkiem i boczkiem zachwycają smakiem i miękkością. Do ich przygotowania wystarcza chęci i... cierpliwość, gdyż wołowina musi mieć czas, by dobrze zmiękła.

  • Może – dla odmiany – masz ochotę wypróbować nieco inny przepis na zasmażane buraczki? Takie buraczki przygotowane na ciepło, ale bez skrobi i kminku?

  • Schab po myśliwsku

    ...angielskiego, - 3 listki laurowe, - szklanka śmietany, - łyżka mąki, - kieliszek białego wina, - buraczki zasmażane, - kluski śląskie, - 1 cebula, - łyżka masła Przygotowanie: 5 dag grzybów(...), obok umieść buraczki zasmażane oraz kluski śląskie.

  • Pyszne buraczki do obiadu.U mnie najlepiej się sprawdzają do gulaszu lub do ''''schaboszczaka''''

  • Pieróg z kaszy gryczanej w sosie grzybowym

    ...tymiankiem. Jako dodatek serwować buraczki zasmażane. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Smaczny dodatek do obiadu!! Tanie i proste :-)

Artykuły na temat: zasmażane buraczki
  • Roladki z kluskami i zasmażanymi buraczkami

    1. Mięso umyj, pokrój w plastry  i cienko rozbij. Posmaruj musztardą, oprósz solą i pieprzem. 2. Cebulę obierz i pokrój w pióra. 3. Boczek i ogórki...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Mielone na 6 sposobów

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Zrazy po litewsku

    ...lekko zgęstniał. Ze zrazów zdejmujemy sznurki. Podajemy polane sosem z kaszą gryczaną lub pęczakiem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty. Do dania pasują także zasmażane buraczki. Zobacz także:

  • Czy wy także uważacie, że burak to dosyć nudne warzywo, którego nie da się przygotować w interesujący sposób? Pozwólcie, że nasi użytkownicy wyprowadzą was z błędu. Fot. 123RF/Picsel Do naszego jadłospisu buraki powinniśmy włączyć zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy szczególnie podatni na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Zawarte w burakach substancje odżywcze doskonale wzmacniają odporność naszego organizmu, pomogą pozbyć się uciążliwego kaszlu oraz złagodzą przebieg...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    ...oraz wzmożonego wysiłku fizycznego lub psychicznego. Trudno przełamać stereotyp, że buraki w kuchni to nie tylko barszcz czerwony i nieśmiertelny dodatek do mielonego - buraczki zasmażane. Świetną(...) rukoli. Jako przystawka sprawdzą się tartinki z buraka z kozim serem, buraki zasmażane z pomarańczą, mus buraczano-selerowy i carpaccio z buraka. Ozdobą i dopełnieniem dania głównego może być puree...

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

    Daria Ładocha wpadła na świetny pomysł – odchudziła znane wszystkim dania tak, by powróciły na nasze stoły we współczesnej odsłonie! Autorka w wyjątkowy sposób łączy smaki swojego dzieciństwa z nowoczesnymi produktami. Pyszne polskie dania stały się proste, lekkie i jeszcze smaczniejsze.

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

Wideo na temat: zasmażane buraczki
  • Buraczki zasmażane - obiadowy smak dzieciństwa

    Jak się robi tradycyjne buraczki zasmażane? To już klasyka polskiej kuchni - któż z nas nie pamięta obiadów u mamy czy babci, które wieńczone były tartymi buraczkami. Buraki podane w takiej formie idealnie komponują się przy daniach głównych, świetnie pasują nie tylko do mięs! Przepis na zasmażane buraczki nie jest wymagający, a przygotowanie ich zajmuje naprawdę niewiele czasu! Zobaczcie nasz

  • Buraczki zasmażane - obiadowy smak dzieciństwa

    Jak się robi tradycyjne buraczki zasmażane? To już klasyka polskiej kuchni - któż z nas nie pamięta obiadów u mamy czy babci, które wieńczone były tartymi buraczkami. Buraki podane w takiej formie idealnie komponują się przy daniach głównych, świetnie pasują nie tylko do mięs! Przepis na zasmażane buraczki nie jest wymagający, a przygotowanie ich zajmuje naprawdę niewiele czasu! Zobaczcie nasz

  • Sałatka z burakami

    Buraki to ciągle niedoceniane warzywa w naszej kuchni. Choć są bardzo zdrowe, pomagają leczyć anemię, a ich smak świetnie łamie inne, wybieramy je dosyć rzadko. Kojarzymy je niemal wyłącznie w formie tartej - jak buraczki zasmażane do obiadów albo jako nieodłączny składnik barszczu czerwonego, który ostatecznie zjadamy wyłącznie w formie wywaru. Z buraków da się jednak wyczarować wyjątkową