• Informacje na temat:

    zapiekanki z wołowina

Przepisy na temat: zapiekanki z wołowina
  • Jak zwykł mawiać Hans Kloss w „Stawce Większej Niż Życie”, w Krakowie najlepsze zapiekanki są na Placu Nowym, a Zuzanna lubi je tylko jesienią. Z uwagi jednak na fakt, że do jesieni jeszcze trochę czasu zostało, a na Plac Nowy w Krakowie wielu z Was też pewnie nie po drodze, postanowiliśmy oszczędzić Wam zachodu i przygotowaliśmy przepisy na dwie odsłony zapiekanek, które z powodzeniem mogłyby stawać w szranki z Kazimierzowskimi zapychaczami. Wersja klasyczna oraz góralska, którą z...

  • Wiosenna zapiekanka z wołowiną

    Ciepłe promienie słońca, pierwsze nowalijki, pyszne warzywa i owoce - to zapowiedzi wiosennego i letniego menu. Lekkie, kuszące dania mogą być bardzo proste w przygotowaniu. By zaoszczędzić cenny czas, warto wykorzystać sprytne patenty marki Gosia. Wytrzymała foremka aluminiowa do przygotowywania ciast i zapiekanek, pozwoli na przygotowanie pysznej, rumianej zapiekanki z wołowiną! Połączenie...

  • Banalne.

  • Cukiniowa musaka z wołowiną

    Pomysł na sycącą zapiekankę.

  • Przepyszny smak wołowego mięsa.

  • Zapiekanka po bolońsku

    Syci i smakuje!

  • Miękka i soczysta wołowina.

  • Zapiekanki na nowo!

    Łatwe do przyrządzenia, w sam raz na zimę. Znane niemal we wszystkich kuchniach świata. A my mamy na nie całkiem nowe pomysły!

  • Jeżeli zastanawiacie się jakie mięso przygotować na obiad, to dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pieczoną wołowinę. Mięso według tego przepisu wychodzi miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne.

Artykuły na temat: zapiekanki z wołowina
  • Wzmocnij mięśnie dietą

    ​Zalecana jest zwłaszcza rekonwalescentom, którzy przez jakiś czas pozostawali w bezruchu. Powinna zawierać dobrze przyswajalne białko: chude mięso drobiowe, wieprzowinę, wołowinę, jajka.

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Łatwiej w kuchni

    Czy można szybciej przyrządzać posiłki bez szybkowaru? Obierać i kroić w mgnieniu oka? Przekonaj się sama.

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ...dolegliwości, wyeliminujmy go. Nie tykajmy żywności o przekroczonej dacie przydatności do spożycia. Potrzebujemy białka z dobrych źródeł. To kurczak zagrodowy bez skóry, mięso z królika, chuda wołowina(...) miodu, kefir z sokiem pomidorowym lub z buraka, albo szklankę wody mineralnej z dużą zawartością magnezu. Jeśli mamy anemię, jedzmy produkty bogate w żelazo. Są to: chuda wołowina, żółtko jaj, kasza...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...i kurczaka. Wykorzystaj też wczorajsze risotto lub kaszotto z dodatkiem mięsa. Wołowina, wieprzowina, drób - gołąbki przemienią każdą potrawę w arcydzieło, a Ty sama będziesz miała mniej naczyń do mycia...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Pikantna zapiekanka dyniowa

    Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

Wideo na temat: zapiekanki z wołowina
  • Przepis na lazanię z wołowiną

    Lazania - przepyszny sposób na wyborną zapiekankę, która zawsze świetnie smakuje! Przepis na lazanię jest naprawdę prosty i niewymagający - płaty charakterystycznego makaronu przekładane serem, mięsnym farszem i beszamelem - w parę chwil można przygotować przepyszne danie, które zachwyci wszystkich. Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na nietypową lazanię - z mięsem wołowym, dzięki czemu zyskuje zupełnie innego, przepysznego smaku! Zobaczcie, jak łatwo ją zrobić!