• Informacje na temat:

    zapiekanki z jajek

Przepisy na temat: zapiekanki z jajek
  • Delikatna zapiekanka

    Składniki: szklanka posiekanego gotowanego mięsa z kurczaka szklanka zielonego groszku (może być mrożony) 100 g sera typu feta 2 dymki ze szczypiorem 4 plasterki bekonu 5 jajek szklanka mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Lekko natłuść formę do zapiekania. 2. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki zapiekanki...

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanki z jajkiem"

  • Sycące zapiekanki

    ...warzyw z kiełbasą. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą. Polej tym wierzch zapiekanki. Zrób w niej łyżką 4 wgłębienia.  3. Do dołeczków wbij jajka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 35 minut, aż jajka się zetną. Po wyjęciu zapiekanki jajka oprósz solą.  Z soczewicą i serem feta 1. Cebule obierz, grubo posiekaj. Soczewicę przebierz, opłucz, wsyp do...

  • DANIE ŁATWE DO WYKONANIA, SZYBKIE .WYSTARCZY KILKA SKŁADNIKÓW ABY ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO. JA ZAWSZE STARAM SIĘ MIEĆ TE SKŁADNIKI W ZAMRAŻARCE. ;) BARDZO PYSZNE I SZYBKIE DO WYKONANIA.

  • Owocowe zapiekanki

    Idealne na jesień!

  • Banalne.

  • Zapiekanka ziemniaczana

    Syci na długo!

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z jajek"

  • Zapiekanka z kaszą, szpinakiem i jajkami

    ...i czosnkiem. Skrop olejem i wstaw do piekarnika na kolejne 5 min. Po tym czasie wyjmij, wbij jajka, oprósz solą i pieprzem. Zapiekaj, aż się zetną. 3. Zapiekanki przed podaniem możesz posypać natką...

  • Szybkie i smaczne. Składniki można oczywiście zmieniam.

Artykuły na temat: zapiekanki z jajek
  • Zapiekanka wegetariańska

    Zapiekanka z ziemniaków.

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Nietypowa zapiekanka

    ...wielkość naczynia. Ułóż je na wierzchu naczynia i mocno dociśnij brzegi. Na środku zapiekanki wytnij kilka otworów. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Zapiekanka makaronowa

    Przygotowanie: Posiekaną kapustę przesmaż na 2 łyżkach oleju. Wlej  100 ml wody, duś 10-15 min. Wymieszaj z makaronem  i pokrojoną kiełbasą. Przełóż...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Zapiekanka ziemniaczana

    Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie (powinny być al dente czyli lekko twardawe). Gdy wystygną, obierz, pokrój w plasterki. Grzyby...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Zapiekanka z kalafiorem

    W taki sam sposób możesz też przygotować zapiekankę z brokułów.

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

Wideo na temat: zapiekanki z jajek
  • Makarony dla bezglutenowców według Darii Ładochy. Jak je przygotować?

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha wyjaśniła w kuchni "Dzień Dobry TVN", jak przygotować makaron bezglutenowy. Na stole pojawiły się dania takie, jak: zapiekanka z makaronu kukurydzianego z łososiem i świeżymi ziołami, zapiekanka z makaronem ryżowym, kurczakiem, selerem naciowym i zapiekana z jajkiem oraz warzywna zapiekanka z makaronem gryczanym i orzechami włoskimi.

  • Przepis na tunezyjską szakszukę

    Szakszuka, tradycyjne danie kuchni orientalnej, to przepis na śniadanie, które nasyci was na wiele godzin! Zwykłe jajka w połączeniu z warzywami i aromatycznymi przyprawami tworzą niesamowitą zapiekankę, która znakomicie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje! Do przygotowania klasycznej, tunezyjskiej szakszuki warto wybierać świeże warzywa, ale jeśli chcecie posmakować wybornego smaku szakszuki albo nie macie zbyt wiele czasu, wykorzystajcie mrożone warzywa - efekt będzie równie smaczny!

  • Warzywa strączkowe w roli głównej

    Piotr Kucharski przygotował w studiu "Dzień Dobry TVN" potrawy z warzywami strączkowymi w roli głównej. Na stole pojawiły się m.in. zupa fasolowa i chlebek z pomidorami, fasolka z jajkiem sadzonym i wędzoną kruszonką oraz zapiekanka z fasoli, pomidorów i fety.