• Informacje na temat:

    zapiekanka z ziemniakami serem i szynka

Przepisy na temat: zapiekanka z ziemniakami serem i szynka
  • Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

    Składniki: Szynka Krucha np. Gzella 200g filet z piersi kurczaka 500 g Schab pieczony 200g włoszczyzna bez kapusty 1 porcja cebula 150g pieczarki 200g bułka tarta 1 łyżka(...) i przyprawami. Dokładnie mieszamy z sosem beszamelowym. Przygotowaną masę układamy w posmarowanym masłem i posypanym bułką tartą żaroodpornym półmisku, posypujemy startym żółtym serem i grudkami masła. Wstawiamy...

  • Ziemniaki są wartościowym składnikiem diety, więc warto je spożywać kilka razy w tygodniu.

  • Trzyskładnikowa letnia zapiekanka

    Zaledwie trzy składniki wystarczą, by mieć świetnie sezonowe danie obiadowe. Zapiekankę z cukinii, szynki i sera robi się naprawdę szybko, co w upalny dzień nie jest bez znaczenia...

  • Proste i pyszne.

  • Przekładaniec z szynką

    ..., rozmarynem i szałwią. Składniki w formie zalej sosem śmietanowym. Wierzch posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st C. Piecz przez 55-65 minut.  3. Około 15 minut przed...

  • Bardzo pożywna rozpływająca się w ustach zapiekanka z ziemniakami ,boczkiem, cebulką i serem.

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki(...). Zapiekanka z ziemniaków Kartofle ułóż w naczyniu, posyp fetą, czosnkiem, solą, pieprzem, zalej śmietaną. Piecz 25 min. Utłuczone ziemniaki też można wykorzystać. I to na wiele sposobów. Kotlety...

  • Taka nowość dziś u nas,muszę przyznać,że pyszna ta nowość :-) Mielone z dodatkiem ryżu i marchewki zapiekane w zalewie śmietanowo-pomidorowej razem z ziemniakami,całość posypana serem i ulubioną zieleniną,rewelka!!!

  • Cebulowy warstwowiec

    Pyszna zapiekanka!

  • Prosta,szybka i pyszna :)

Artykuły na temat: zapiekanka z ziemniakami serem i szynka
  • Zapiekanka ziemniaczana z cebulą

    ...żółtym serem.  Piecz w temperaturze 180°C, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 40 minut), a ser się rozpuści. Danie podawaj posypane posiekanym rozmarynem.  Zobacz także:

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Wyczarowane z ziemniaków

    ...kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z ulubioną surówką.  Zapiekanka z ziemniakami Składniki na 3-4 porcje: 50 dag ziemniaków, 50 dag cukinii, 1-2 łyżeczki(...) olej oraz masło i podsmaż gnocchi. Kluseczki polej skwarkami i posyp startym serem.Danie doskonałe jest także podane na zimno. Babka ziemniaczana Składniki na 6-8 porcji: 1 i 1/2 kg ziemniaków...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Zapiekanki z warzyw

    ...posypać tartym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180°C około 15-20 minut. Podawać od razu ze świeżym pieczywem. Cukinia faszerowana Składniki na 2 porcje: 1 cukinia, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku(...) do wysmarowanej tłuszczem formy, obłożyć plastrami cebuli, zapiekać przez 25 minut w temp. 180 stopni. Udekorować ziołami.  Zapiekanka ze szpinakiem Składniki na 4-6 porcji: 0,4 kg młodych...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Biały ser w roli głównej

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 385 kalorii Zapiekanka z kaszy i sera Składniki na 8 porcji: 40 dag kaszy gryczanej, 20 dag sera rokpol (lub innego sera z niebieską pleśnią), 20

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Rozmaitości z pieca

    Zapiekanka góralska Składniki na 4-6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 6 dużych pieczarek, 3 strąki papryki (czerwona, zielona i żółta), 20 dag żółtego sera, 20 dag kiełbasy, 15 dag boczku, 1 duża(...), drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem. Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...