• Informacje na temat:

    zapiekanka z całego chleba

Przepisy na temat: zapiekanka z całego chleba
  • Kuchnia na cały tydzień

    ...ziemniaki.  2. Botwinkę i koper dobrze opłucz, pokrój drobno, wrzuć do zupy, gotuj 10 minut. Możesz ją podawać z kleksem śmietany oraz kromką razowego chleba. 

  • Proste i smaczne.

  • Dania na cały tydzień

    ...i wytnij krążki. Mięso przełóż do miseczek żaroodpornych, przykryj ciastem i ponakłuwaj widelcem, posmaruj jajkiem. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C.  Zapiekanka z kurczakiem Sposób...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z chleba"

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată(...), tradycyjne węgierskie danie z wołowiny z kapustą, zazwyczaj podawane z galuskămi- kluskami zamiast chleba. Bawiąc w okolicach Klużu warto spróbować potrawy o nazwie varză călită - szatkowanej kapusty...

  • szybkośc przygotowania, pozbywamy się resztek z lodówki :)

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z chleba"

  • Smaczne ciasto z suszoną żurawiną i jabłuszkami.

  • Smaczny chlebek z ziarnami. Piekłam go na licytację dla Fundacji.

  • Czerstwy chleb, a więc może taka zapiekanka.

Artykuły na temat: zapiekanka z całego chleba
  • Wielka księga smaków: Pistacje

    ...ciemnego miodu, sól, pieprz i odrobinę sosu chili. Połącz wszystkie składniki i schłódź w lodówce (10-15 minut). Sałatkę podawaj jako danie samo w sobie albo na kanapkach z ciemnego chleba . Na...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Jamie gotuje po włosku, Jamie Oliver

    Jamie gotuje po włosku jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki: kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę czy tiramisu z limoncello. Dzięki tej książce wyczarujesz w kuchni wspaniałe...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Kuchenne triki – wypróbuj je

    ...200°C, aż będą rumiane (ok. 30 minut). Sposób na kalafiory Są pyszne i zdrowe, ale podczas gotowania wydzielają niemiłą woń. Sposobem na uniknięcie brzydkiego zapachu jest dodanie skórki chleba do...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Jak nie marnować jedzenia

    ...chleba? Nie zawsze uda się wymierzyć odpowiednią ilość pieczywa dla rodziny, a większość z nas ma opory przed wyrzuceniem go do kosza. Co zrobić w takiej sytuacji? Przede wszystkim należy zacząć od prawidłowego przechowywania. Chleb powinien być trzymany w chlebaku - najlepiej drewnianym. Owinięty dodatkowo lnianą ściereczką (nie workiem foliowym) dłużej pozostanie świeży. Jeśli jednak nasz...

  • O zmieniających się gustach i preferencjach smakowych Polaków świadczy rosnąca w ostatnich latach popularność rumów. Napój produkowany ze sfermentowanego soku z trzciny cukrowej doczekał się wreszcie swojego święta w Warszawie. W dniu 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser odbędzie się premierowa edycja festiwalu Show Rum Warsaw. Organizatorzy zapowiadają moc atrakcji w karaibskim stylu. Kategoria rumów to jeden z prężniej rozwijających się segmentów alkoholi w Polsce oraz całej Europie....