• Informacje na temat:

    zapiekanka z bakłażana wegetariańska

Przepisy na temat: zapiekanka z bakłażana wegetariańska
  • Warzywne zapiekanki

    ...sok. Żaroodporną formę posmaruj olejem.  2. Ziemniaki oskrob, potnij w grubsze plasterki. Gotuj je ok. 10 minut we wrzątku. Plasterki bakłażana opłucz, starannie osusz. Ziemniaki odcedź. Czosnek(...) gałązkami koperku. Wegetariańska lazania Sposób przygotowania 1. Makaron włóż do posolonego wrzątku i obgotuj według przepisu na opakowaniu, osącz. Marchewki i kalarepkę obierz, opłucz...

  • Pyszna zapiekanka warzywna. Bardzo pożywna i zdrowa :)

  • Zapiekanka warzywna pod serem

    Sposób przygotowania 1. Pomidorki pokrój na połówki. 2. Paprykę, cukinię lub bakłażana pokrój w średnią kostkę. 3. Cebulę posiekaj. 4. Warzywa wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Oprósz przyprawami, obficie posyp startym serem, np. mozzarella. Posyp sezamem. Zapiekaj ok. 20 min (lub krócej, zależnie od upodobań). Podaj np. z zieleniną i ew. pieczywem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańska lasagne"

  • Zapiekanka warzywna, polecam dla osób nie jedzących mięsa. Bardzo smaczna :)

  • Wegetariańska wersja niemieckiej zapiekanki z jarmużem - pięknym i smacznym warzywem, które w smaku można określić jak coś pomiędzy kapustą a rzodkiewką, ale też nie do końca. Po prostu smak ma własny i niepowtarzalny. Smacznego :)

  • Warzywna zapiekanka - świetny dodatek do mięsa z gilla.

  • Aromat rozchodzi się po całym mieszkaniu. Smak...dokładnie nasze smaki. Idealna, lekka, tradycyjna zapiekanka z bakłażana i mozzarelli.

  • Bardzo smaczne i aromatyczne danie.

  • Smaczny pomysł na "Wegetariańska musaka"

Artykuły na temat: zapiekanka z bakłażana wegetariańska
  • Królewski kalafior

    ..., czarnymi oliwkami, kaparami, ogórkami, papryką i bakłażanami marynowanymi w occie oraz jajkami na twardo. Każdy z tych składników miał przykrywać inną część piramidy, a na dole dodawano różyczki(...) oliwkami, kaparami, anchois, marynowanymi bakłażanami i ogórkami oraz słynnymi papaccelle (papryczki z regionu Kampanii, nadziewane i marynowane w occie), które można zastąpić zwykłą marynowaną...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Kuracja doktora Maxa Gersona

    ..., syropem klonowym i miodem. Kilka przepisów dla zdrowia Wszystkie pochodzą z wykładu Maxa Gersona wygłoszonego dla lekarzy w 1946 roku w San Diego. Zapiekanka z ziemniaków: do naczynia ze szkła żaroodpornego kłaść warstwami pokrojone w plasterki: cebulę (na dno), ziemniaki, pomidory, cebulę, ziemniaki, pomidory i na samej górze cebulę. Zapiekać aż do zbrązowienia cebuli. Zapiekanka z dyni...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Przepisy autorów znakomitego bloga „The Green Kitchen Stories” w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw. Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF Wygląda na to, że użytkownicy Smakera kochają grillować. Wśród dodanych przez nich przepisów znaleźliśmy mnóstwo propozycji, które można przygotować właśnie w ten sposób. Wiele z tych propozycji to fantastyczne pomysły na dania bezmięsne, które pokochają wegetarianie. Co...

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, wyjątkowy smak,a do tego jest bardzo zdrowe. Jeśli do tej pory bakłażany nie gościł zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...