• Informacje na temat:

    zapiekanka rybna z pomidorami

Przepisy na temat: zapiekanka rybna z pomidorami
Artykuły na temat: zapiekanka rybna z pomidorami
  • Zapiekanka rybna

    Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Brokuły oczyścić, sparzyć. Pomidory pokroić w cząsteczki. Rybę rozmrozić. Formę żaroodporną...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Rozmaitości z pieca

    .... Zapiekanka rybna z makaronem Składniki na 4 porcje: 2 duże porcje makaronu, 1 brokuł, 4 kostki z mintaja lub morszczuka, 3 pomidory, sól, pieprz, 1 szklanka śmietany 30%, 4-5 jajek, świeżo tarta(...)Zapiekanka góralska Składniki na 4-6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 6 dużych pieczarek, 3 strąki papryki (czerwona, zielona i żółta), 20 dag żółtego sera, 20 dag kiełbasy, 15 dag boczku, 1 duża...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Sposób na rybkę

    ...doskonale smakują też na zimno, nadają się na musy i jako składnik sałatek. Smakowita jest również zupa. Zapiekanka rybna Składniki: 500 g filetów rybnych np. łososia lub dorsza, 3 łyżki soku...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...