• Informacje na temat:

    zapiekanka mielone z cukinia

Przepisy na temat: zapiekanka mielone z cukinia
  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    Idealne na rodzinny obiad czy kolację!

  • prosta i pyszna zapiekanka z cukinii i miesa mielonego, o pieknym zapachu koperku- polecam na pyszny, sycacy obiadek :)

  • Zapiekanka z mielonym mięsem

    Składniki: 4 ziemniaki 30 dag mielonego mięsa mieszanego puszka pomidorów w zalewie średnia cukinia większy pomidor łyżka koncentratu  pomidorowego łyżka słodkiej papryki cebula 2 ząbki(...) kosteczkę i zeszklij na oliwie, pod koniec dodaj posiekany czosnek (nie rumień). Dołóż mielone mięso i smaż ok. 8 minut, mieszając. Dodaj koncentrat, przesmaż, a następnie dołóż posiekane pomidory...

  • Bardzo smaczna zapiekanka , która w sezonie cukiniowym jest u mnie w domu obowiązkowo .

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Dobrze znamy cukinię faszerowaną mielonym mięsem. Tę potrawę można nieco odmienić, używając tuńczyka. Taka zapiekana cukinia z tuńczykiem i ryżem, polana sosem pomidorowym może być prawdziwym obiadowym hitem.

  • Świetne danie na obiad i kolację ze znajomymi.

  • Kolorowa zapiekanka z cukinii

    Składniki: pół kg mieszanego mielonego mięsa 3 cukinie 4 pomidory duża cebula 3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, łyżeczka ziół prowansalskich 10 dag startego sera żółtego Sos: łyżka masła, łyżka mąk, szklanka mleka Przygotowanie: 1. Cukinie umyj, pokrój w plastry, podsmaż na oliwie. Pomidory obierz, pokrój. Czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oliwie. Dodaj...

  • Jest to zapiekanka cukinii z makaronem. Smakuje jak by była z grzybami.

  • Zapiekanka à la pizza

    Składniki: 30 dag mielonego mięsa, 3-4 ziemniaki, po kilka plasterków bakłażana i cukinii, po pół czerwonej i żółtej papryki, biała część pora, mała cebula, 4 jajka, pół(...) żaroodporne natłuść, ułóż ziemniaki, oprósz solą. 2. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone włóż do miski, wbij jedno jajko, dodaj cebulę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem, wyrób. Rozłóż na mięsie...

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią"

Artykuły na temat: zapiekanka mielone z cukinia
  • Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią

    Przygotowanie: 1. Cukinię obierz i pokrój w krążki nie grubsze niż 0,5 cm (inaczej cukinia będzie twarda). Posól je i odstaw na kwadrans, żeby puściły...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Z mielonego mięsa

    Nie tylko tradycyjne mielone.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Królowa cukinia

    Doskonale komponuje się z większością serów, mięsem, ziołami, ostrymi przyprawami, pomidorami, czosnkiem i cebulą, a co odważniejsi przyrządzają też z niej desery. Warzywo to zawiera mnóstwo witamin: m.in. C, A, K oraz witaminy z grupy B. Cukinia bogata jest również w beta-karoten i składniki mineralne, jak magnez, potas czy żelazo. Do swojego jadłospisu powinny wprowadzić ją przede wszystkim...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Zapiekanki

    Musaka makaronowa Składniki na 4 porcje: 50 dag mielonej wołowiny, 1 cebula, 1 puszka pomidorów bez skóry, pół paczki spaghetti, 2 bakłażany, 3 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 15 dag startego(...) Zapiekanka góralska Składniki na 6 porcji: 6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków, 6 dużych pieczarek, po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki, 20 dag żółtego sera, po 15 dag kiełbasy i boczku...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    Cukiniowa zapiekanka z kiełbasą Składniki na 6 porcji: 2 średniej wielkości cukinie, 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, 200 g twardego żółtego sera, 250 g cienkiej kiełbasy, 4 jajka, 4 łyżki oleju(...) ziemniaczane. Jeżeli jest zbyt rzadka, można ją zagęścić mąką). Przekładamy do natłuszczonej głębszej brytfanny. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Zrolowana cukinia z szynką...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...