• Informacje na temat:

    zapiekanka makaron pomidory

Przepisy na temat: zapiekanka makaron pomidory
  • Wegetariańska zapiekanka z makaronem

    Makaron nadaje się idealnie do przyrządzania zapiekanek. W wersji wegetariańskiej, z dodatkiem wielu warzyw i ostrych przypraw, będzie idealnym daniem na rozgrzewkę po zimowym spacerze.

  • Pyszna zapiekanka. Tania i łatwa

  • Lekka zapiekanka z pomidorami

    Sposób przygotowania Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Połącz ze sobą jogurt, pomidorki suszone, pomidory z puszki, łososia (jeśli masz go w większych kawałkach - pokrój), jajko, czosnek (starty(...) z sosem. Przełóż do foremek. Cukinię, pomidory pokrój w grubsze plasterki. Wyłóż je na makaron. Posyp szczyptą soli oraz ziołami. Zapiekaj w temperaturze 180°C z termoobiegiem przez ok. 15 minut. Przed...

  • zapiekanka I liga,normalnie palce lizać

  • Zapiekanka makaronowa

    Sposób przygotowania Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i mięso. Kiedy się zarumienią dodajemy pomidory z puszki, natkę i doprawiamy bazylią, solą i pieprzem do smaku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez połowę czasu, jaka jest podana na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy warstwę makaronu, na to warstwę sosu i sera - tak do wyczerpania składników. Na wierzch...

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z pomidorów"

  • Zapiekanka z mięsem

    .... Zrumień na nim mięso. Dołóż cebulę, marchewkę oraz seler. Krótko razem podsmaż. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem i bazylią.  2. Na posolony wrzątek wrzuć makaron i ugotuj go według przepisu na opakowaniu. Do składników na patelni dodaj koncentrat pomidorowy i rozgniecione pomidory z puszki. Sos gotuj jeszcze 10 minut na średnim płomieniu. Ponownie przypraw go do smaku.  3. Makaron odcedź, osącz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z makaronem"

  • Zapiekanka po bolońsku

    Sposób przygotowania 1. Cebulę i czosnek obierz,posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Pomidory zmiksuj razem z zalewą. Pieczarki oczyścić, potnij w plasterki. Marchewki obierz, łodygi selera oczyść, warzywa umyj, pokrój w kostkę. 2. Na patelni rozgrzej oliwę,podsmaż na nim warzywa i pieczarki. Dodaj wołowinę. Smaż razem 2 minuty. Dolej wino oraz zmiksowane pomidory. Sos przypraw solą, pieprzem...

Artykuły na temat: zapiekanka makaron pomidory
  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    Przygotowanie: 1. Ugotuj makaron al dente. Obierz  i pokrój w kostkę cebulę. Oczyść marchew i pokrój w plasterki. Umytą dokładnie cukinię przetnij wzdłuż...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Zapiekanka z mięsem, makaronem i warzywami

    ...1. Ugotuj makaron al dente. Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Oczyść marchew i pokrój w plasterki. Umytą dokładnie cukinię przetnij wzdłuż i pokrój w półplasterki, a por w pierścienie.  2. Rozgrzej na patelni oliwę. Wrzuć warzywa oraz mięso mielone. Podsmażaj chwilę na dużym ogniu, aż się zarumienią. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Zapiekanki

    Musaka makaronowa Składniki na 4 porcje: 50 dag mielonej wołowiny, 1 cebula, 1 puszka pomidorów bez skóry, pół paczki spaghetti, 2 bakłażany, 3 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 15 dag startego żółtego sera, sól, pieprz, bazylia, oregano. Makaron ugotować (musi być twardawy), ostudzić. Na łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek, mięso, pomidory, przyprawić. Dusić 15 min. Osobno na...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem

    Do zapiekanki można użyć każdego makaronu, ale ugotuj go tak, żeby „stawiał opór na zębie”. Trochę jeszcze zmięknie w pieczeniu!

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Zapiekanka makaronowa

    ...i pomidory marynowane razem z zalewą. Wlej bulion i wino. Włóż liście laurowe i dopraw solą oraz pieprzem. Wszystko wymieszaj i gotuj pod przykryciem. Makaron ugotuj al dente we wrzącej, osolonej(...) makaron i dokładnie wymieszaj. Na dnie brytfanny rozłóż plasterki masła i wyłóż makaron. Z masy mięsnej wyjmij liście laurowe i rozłóż ją na makaronie. Wierzch posyp startym serem. Wstaw do...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...