• Informacje na temat:

    zapiekanka makaron gazeta

Przepisy na temat: zapiekanka makaron gazeta
Artykuły na temat: zapiekanka makaron gazeta
  • Chiny to kraj smakoszy

    ...brzmi: "Jakie tu macie typowe danie?". Nie tylko dziesiątki programów kulinarnych w telewizji i artykułów w gazetach, ale nawet programy podróżnicze to głównie opowieści o tym, co gdzie można zjeść(...) zupy z makaronem, bekanie przy jedzeniu czy rozmawianie z pełnymi ustami to całkiem normalne zachowania. I dlatego wyprostowane plecy europejskich arystokratów, osobne sztućce do różnych dań i kieliszki...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe(...) dag) lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego rozrobionego 1/2 szklanki wody, cebula, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, cukier, chili Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj, odcedź i ułóż na ściereczce...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...