• Informacje na temat:

    zapiekanka makaron bez gotowania

Przepisy na temat: zapiekanka makaron bez gotowania
  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Azjatycka zupa bez gotowania"

  • Makaron perfekcyjny

    Miękki czy aldente? Jak ugotować perfekcyjny makaron?

  • Kto z Nas nie kocha włoskiej lasagne???? :) smakuje o każdej porze roku i praktycznie każdemu. Przepis możemy modyfikować w dowolny sposób. W wersji dla dzieci...po prostu na drobnych oczkach ścieramy warzywa, dodajemy pokrojone bez skórki świeże pomidory, a one w sosie pomidorowym, będą pyszne i dostarczą witamin. Kiedyś męczyło mnie wcześniejsze obgotowanie płatów lasagne, a jeśli dodałam surowe...wydawały się lekko niedopieczone... podaję

  • Zapiekanka makaronowo-czosnkowa

    Przygotujesz ją bez trudu!

  • Buraczki duszone w zalewie, bez wstępnego gotowania. Czas ich przygotowania jest krótszy niż tradycyjnych buraczków, a nie ustępują im w smaku. Mają bardziej zwartą konsystencję, którą można regulować długością duszenia.

  • Zapiekanka z ricottą

    Przygotujesz ją bez trudu!

  • Coś dla leniwych ;-) Płatki owsiane są bardzo pożywne i zdrowe.

  • Gotowanie na zapas pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze

    A, bo jak pokazały badania naukowe, ten organiczny związek chemiczny z grupy fenoli może powodować choroby serca, a także raka prostaty i piersi. Na opakowaniu bez bisfenolu widnieje napis "wolne od BPA". Tylko w lodówce Do przechowywania suchych artykułów spożywczych, np. przypraw, kasz, makaronów, ryżu, poleca się pojemniki szklane. Można w nich trzymać słodycze, a także ugotowane wcześniej...

  • łatwizna , pyszna i szybka - zawsze wychodzi

Artykuły na temat: zapiekanka makaron bez gotowania
  • Makaron perfekcyjny

    Woda to podstawa: makaron w czasie gotowania wchłania ją i nawet trzykrotnie zwiększa swoją objętość. Dlatego ważna jest jej ilość - powinno być 1 litr na każde 10 dag suchego makaronu. Słona tajemnica: jeśli solisz wodę przed jej zagotowaniem, to robisz błąd! Wydłuża to czas jej gotowania. A co z ilością soli? Najlepsze proporcje to: 1 łyżeczka soli na 10 dag makaronu i 1 litr wody...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Zapiekanka makaronowa

    Świetna propozycja dla osób zapracowanych, które nie wyobrażają sobie dnia bez pysznego, domowego obiadu!

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Rodzaje makaronów. Jaki wybrać?

    ...gotować al dente - na półtwardo. Zwykle to 2-3 min krócej niż standardowy czas gotowania. Gdy podajemy makaron na ciepło, nie hartujemy go, czyli nie przelewamy zimną wodą, bo traci wówczas delikatny smak. Makaron hartujemy, gdy będzie wykorzystany do sałatki. Z mąki kukurydzianej To najpopularniejszy makaron bezglutenowy. Ma delikatny smak, podobny do zwykłego pszennego makaronu. W wielu daniach...

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Fot. 123RF/Picsel Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę....

  • Rodzaje makaronów

    Jaki wybrać makaron, by danie zachwyciło największych niejadków.

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Cudeńka z makaronu

    Są proste do przygotowania, przepyszne i efektowne. Dania z makaronem nie mogą się nie udać.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...