• Informacje na temat:

    zapiekanka losoś ziemniaki

Przepisy na temat: zapiekanka losoś ziemniaki
Artykuły na temat: zapiekanka losoś ziemniaki
  • Zapiekanka wiejska z łososiem

    ...1. Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Filet z łososia pokroić w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki odcedzić, lekko przestudzić, pokroić(...). Formę żaroodporną posmarować tłuszczem.  3. Ziemniaki wymieszać z cebulką i koperkiem i wraz z kawałkami świeżego i wędzonego łososia ułożyć w formie. Polać śmietanową masą, posypać czerwonym...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Wzmocnij mięśnie dietą

    ...leśnymi, ziemniaki, surówka z selera naciowego, lemoniada albo zapiekanka z ziemniaków, kurczaka, cebuli, cukinii i brokułów, sok pomarańczowy. Zobacz także: 

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    ..., sznycel z kurczaka, ziemniaki, papryka z oliwą, herbata z szałwii albo rosół, klopsy w sosie koperkowym, pęczak, mizeria, kompot z owoców jagodowych. Podwieczorek  Jaglanka z truskawkami, herbata lub 5 biszkoptów i 5 kostek ciemnej czekolady, woda. Kolacja Łosoś pieczony z grzybami leśnymi, herbata albo zapiekanka z ziemniaków, kurczaka, cebuli, cukinii i brokułów, sok jabłkowy. Zobacz...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Dieta na przewlekły stan zapalny

    ...śliwkami, buraczki duszone, ziemniaki, herbata miętowa.  Podwieczorek  Pieczone jabłka z borówkami i cynamonem albo 2 ciastka owsiane, pomarańcza i jogurt.  Kolacja  Zapiekanka z ziemniaków...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Co jeść, gdy mamy przesuszoną skórę?

    ...owsiane, woda. Obiad Zupa warzywna z papryką, ziemniaki, sznycel z kurczaka i buraczki duszone albo krem z dyni, kasza pęczak z porem, pieczarkami i fasolką czerwoną, kompot truskawkowy. Podwieczorek Ciasto z marchwi, herbata zielona albo sałatka owocowa z jogurtem, woda z limonką. Kolacja Łosoś pieczony, sałata z pomidorem i cebulą, kuskus, woda z cytryną albo zapiekanka...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...