• Informacje na temat:

    zapiekanka kasza fasola czerwona

Przepisy na temat: zapiekanka kasza fasola czerwona
  • Szwajcarskie smaki

    ...(Gerstensuppe), która spożywana jest zimą, wchodzi kasza jęczmienna, warzywa, czerwona fasola i suszone mięso. Capuns to gołąbki z liści botwiny i nadzieniem różnego rodzaju. Serwowane w śmietanowym(...) i korniszonkiem. Jego porcja w lokalu kosztuje ok. 8 CHF. Więcej o raclette. Smaczna cholera Danie o nietypowej nazwie cholera z Goms we wschodniej części regionu to zapiekanka z ziemniaków, porów...

  • Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.

  • Jest to przepis wzorowany na kuchni Ameryki Łacińskiej, w której króluje fasola. Latynosi jak wiemy, w kuchni używają mnóstwo fasoli. I dobrze, bo jest bardzo zdrowa. Jest sycąca, może zastąpić mięsny posiłek (wysoka ilość białka), jest odżywcza (witaminy z grupy B). Przepis, który tutaj zamieszczam jest jarski, ale oczywiście można go zmodyfikować na własne potrzeby. Szczególnie polecane jest tutaj jajko sadzone na fasoli, starty ser żółty lub polędwiczki wieprzowe.

  • Dla tych co nie mają ochoty i czasu stać przy kuchni a lubią coś ostrzejszego :)

  • Bezmięsna zapiekanka na ostro.

  • Zapiekanka ta świetnie nadaje się na kolację lub też jako dodatek do obiadu.

  • Treściwy, smaczny posiłek

  • Zapiekanka jest delikatnie pikantna, tłusta i aromatyczna. Bo pieczona fasola to danie idealne na jesień i zimę, przy tym zdecydowanie nie jest ono dietetyczne. Pyszna bałkańska pieczona fasola wprost z Bistro Sanguszko.

  • Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.

  • Smaczny pomysł na "Zapiekanka z fasolą"

Artykuły na temat: zapiekanka kasza fasola czerwona
  • Mięsno-warzywna zapiekanka z Goricy

    Składniki: 800 g wieprzowiny 4 cebule 50 g kaszy jęczmiennej 400 g pomidorów krojonych 300 g kapusty białej 2 marchewki 200 g fasoli szparagowej 400 g ziemniaków 1 czerwona papryka 80 g smalcu wieprzowego 1 łyżeczka Vegety Pikantnej 1 łyżka Vegety Natur do grillowanych warzyw pieprz Przygotowanie: Wieprzowinę pokroić w kostkę i gotować około 20 minut...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Soczewica - skarb na talerzu

    ..., pasztety wegetariańskie, kotlety oraz warzywne zapiekanki, np. w połączeniu z ziemniakami. Czerwona To najdelikatniejsza odmiana, która najszybciej się gotuje (ok. 20 min). Idealna na zupy i dania...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Komosa ryżowa

    ​Nazywana jest matką zbóż, choć niesłusznie. Należy do tzw. pseudozbóż, czyli roślin wytwarzających nasiona bogate w skrobię.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Modne diety służą zdrowiu, spadek wagi jest bonusem!

    ...tradycyjny kotlet, żeby nasz organizm na tym nie ucierpiał? Dietetycy są zgodni - warzywami strączkowymi. Groch, fasola, ciecierzyca i bób dostarczą nam dużo białka. To zupełnie nowe podejście, ale zgodne...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Ve(ge)sele: Na liściu sałaty

    Przed wami wasz najważniejszy dzień. Ślub i przyjęcie weselne. Zapewne również moc przygotowań i dylematów dotyczących menu. A szczególnie, jeśli wśród waszych gości znajdą się osoby nie spożywające produktów odzwierzęcych.

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...