• Informacje na temat:

    zapiekanka jajko z bulka

Przepisy na temat: zapiekanka jajko z bulka
  • Zapiekanka po farmersku na ostro

    Sposób przygotowania 1. Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Gotuj je 10 minut w posolonym wrzątku. Odcedź, wystudź. Chili oczyść, odetnij kilka plasterków papryczki do dekoracji, resztę strączka posiekaj.  2. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce oleju. Potem wymieszaj je z mięsem. Dodaj chili, tartą bułkę, jajko oraz musztardę. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób...

  • pyszne i latwe

  • Zapiekanka à la pizza

    ...żaroodporne natłuść, ułóż ziemniaki, oprósz solą. 2. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone włóż do miski, wbij jedno jajko, dodaj cebulę i bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem, wyrób. Rozłóż na mięsie...

  • Zapiekanka z kalafiorem i pomidorami

    .... Jajko roztrzep ze śmietaną i serem, przypraw. 2. Formę żaroodporną posmaruj olejem, włóż kalafior, mięso i pomidory. Zamieszaj, polej sosem śmietanowym. Zapiekaj około 40 minut w temp. 180˚C.

  • Prosta zapiekanka o delikatnym serowo-winnym smaku.

  • Bułka wrocławska; ser żółty; 2 szkl. mleka; 1 jajko; ok. 1 łyżeczki pieprzu; gałka muszkatułowa.

  • Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)

  • Zapiekanka warzywna

    Nie tylko dla wegetarian.

  • Bardzo ciekawy sposób na śniadanie.

Artykuły na temat: zapiekanka jajko z bulka
  • Zapiekanka z pulpecikami

    ...1. Dynię kroimy w słupki, pory w krążki, obrane ziemniaki na pół i przekładamy do miski. Zioła siekamy, dodajemy do warzyw z 3-4 łyżkami oleju, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. 2. Kajzerkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mielonym mięsem, dodajemy jajko, bułkę, sól, pieprz i słodką paprykę, wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy 20-22 małe pulpeciki. Smażymy...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Klopsiki w zapiekance pełnej warzyw

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Marchewki kroimy ukośnie w plasterki i wkładamy do gorącej wody na 5 minut. Cebule siekamy w kostkę. Strąki groszku kroimy na pół. 2. Do mięsa dodajemy jajko, musztardę, połowę cebuli, bułkę tartą, sól i pieprz, dobrze wyrabiamy. Formujemy 8-10 klopsów. Każdy obtaczamy w mące i krótko smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Do naczynia...

  • Zapiekanki to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Szybkie w przygotowaniu, tańsze niż dwudaniowy obiad, a przy okazji smaczne i sycące. Po smaczne zapiekanki warto sięgać zwłaszcza jesienią, kiedy ciepła obiadokolacja staje się elementem rozgrzewającym i rozwiewającą chandrę. W dodatku o tej porze roku znajdziemy wiele sezonowych produktów, które doskonale sprawdzą się jako uzupełnienie lub baza smakowitej zapiekanki. Zapiekanka dyniowa Dynia to niekwestionowana „królowa"...

  • Zapiekanki na bazie naleśników

    Chcesz zrobić zapiekankę ale w domu nie masz ani makaronu ani ziemniaków? Zrób naleśniki i podaj je w formie, jakiej jeszcze nie próbowałaś. Możesz zapiec je jak tort, małe roladki a nawet lasagne.

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy przyjaciół lub...

  • Nieodzowny pomidor

    ...°C. Udekorować majerankiem. Pomidorowa z pulpetam Składniki na 5 porcji: 1 puszka pomidorów w zalewie, 40 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1 jajko, bułka tarta, 1/2 kostki masła, 1 mała puszka...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym...

  • Sformatino z cukinią

    Zapiekanka warzywna, którą można piec zarówno na dużej blasze, jak i małych foremkach. Czas przygotowania: 60 minut. Porcji: 10.

  • Jajko jest jednym z najczęściej używanych w kuchni składników, zwłaszcza podczas świąt wielkanocnych. Dodajemy go wówczas do przygotowania niemal każdego z posiłków: ciast i deserów, dań głównych oraz sałatek. Jak sprawdzić czy jest świeże, aby nie zepsuć dania? Jeśli chcemy mieć pewność, że świąteczne rarytasy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością...