• Informacje na temat:

    zapiekane spaghetti serowe

Przepisy na temat: zapiekane spaghetti serowe
  • Parmezan - król włoskiej kuchni i źródło zdrowia

    ...śmietany. Gdy zagotują się, wsypujemy filiżankę startego parmezanu trzymając przez chwilę na małym ogniu, aby masa zgęstniała. Łączymy ją od razu z odcedzonym makaronem. Najlepiej do sosu serowego pasują jajeczne fettucine.  Parmezan jest obowiązkowym dodatkiem do spaghetti z sokiem cytrynowym. Gorący makaron łączymy z sosem z rozpuszczonego masła, skórki i soku z cytryny, a następnie posypujemy...

  • Makaron w sosie ziołowo-serowym z pomidorami zapieczony w papryce. Zaskakująca, wegetariańka przystawka albo danie główne.

  • Święta po włosku

    ...z jakim sosem ją podać. Makarony długie i wąskie Spaghetti - te długie cienkie nitki znane są wszystkim miłośnikom sosu bolońskiego, neapolitańskiego i carbonara. W śród makaronów z tej samej(...) casseroles (zapiekanek).   Kręcone Wszelkie świdry to dość grube i masywne makarony, których wyrazisty smak doskonale współgra z pesto i lekkimi sosami. Spirale dobrze zgarniają kawałki warzyw...

  • Warzywa faszerowane bardzo popularne w naszej kuchni jaki i kuchniach Morza Śródziemnego. W tej serbskiej wersji zielona papryka jest wypełniona ziołami, oliwkami i dwoma rodzajami sera.

  • Dziś szybka, tania i lekka wersja makaronu z sosem serowym w towarzystwie ziołowych aromatów. Obiad gotowy dosłownie w 15 minut! Oczywiście polecam użycie makaronu razowego- ja musiałam z niego niestety zrezygnować z powodu rewolucji żołądkowych, które mi towarzyszyły po jego zjedzeniu:(

  • Zdrowy i smaczny obiad.

  • Makaron spaghetti z zapiekanymi na białym winie klopsikami oraz sałatką. Smaczne, lekkie i szybkie w wykonaniu danie kuchni greckiej :)

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane spaghetti po 3. roku"

  • Dobrze doprawione mięso, idealny makaron, aromatyczny sos, ciągnący się ser i zdrowa smaczna marchewka z papryką - to moja wersja spaghetti :)

  • Inny smak makaronu.

Artykuły na temat: zapiekane spaghetti serowe
  • Makaron to nie tylko spaghetti

    .... C i zapiekaj około 20 minut. Azjatycki specjał Składniki: • paczka chińskiego żółtego makaronu (ewentualnie zwykły makaron spaghetti) • 25 dag paluszków krabowych • 10 dag kapusty pekińskiej • czerwona(...) typu spaghetti • 2 łyżki oliwy lub oleju • 3 łyżki pesto (możesz sama je zrobić, ucierając bazylię z oliwą, czosnkiem, parmezanem i orzeszkami piniowymi) • 2 łyżki posiekanych listków świeżego...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Cudeńka z makaronu

    Spaghetti z mięsem Przygotowanie: 30 minut. Porcja: 530 kilokalorii. Składniki na 4-5 porcji: - 20 dag makaronu spaghetti - 50 dag mielonego mięsa wieprzowego np. z szynki - 1 duża(...) zacznie wrzeć posól ją. Wkręć spaghetti do wrzącej wody i gotuj aż makaron będzie al dente (lekko twardawy) czyli ok. 8-9 min. Odcedź. Makaron przełóż na talerze (możesz zwinąć go w gniazdka), polej...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • Makaron makaronowi nierówny

    Oto mała ściąga z makaronów. Spaghetti - długie nitki Król wśród past, najpopularniejsza forma makaronu na świecie. Jest taka znana, że do niedawna w Polsce na każdy makaron z sosem mówiło się po prostu spaghetti. Niezależnie od tego czy pasta była rzeczywiście w kształcie długich nitek, czy nie. Spaghetti jest też synonimem wszystkiego co włoskie. I tak mamy np. określenie spaghetti westerny...

  • We wrześniowym wydaniu Vita Medium będziecie mogli podziwiać przepisy kolejnej naszej użytkowniczki. Tym razem swoje pomysły na przepyszne dania, takie jak: udka zapiekane z ziemniaczkami, serowe racuchy ze śliwkami czy wspaniałe Tiramisu z jeżynami zaprezentowała 'rosse'   W szesnastym już numerze będziecie mogli przeczytać znakomity wywiad z jednym z najwybitniejszych polskich aktorów Jerzym Stuhrem. Opowie on w nim o swojej książce pt. "Tak sobie myślę...". Dowiecie się także, jak...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Luty już za nami i wszystko wskazuje na to, że wraz z nim, odeszła także zima. Co zostało? Masa wspaniałych przepisów dodanych przez naszych użytkowników. Zobaczcie, które z nich cieszyły się największą popularnością. Fot. Smaker.pl Wszystko wskazuje na to, iż pod względem kulinarnym luty został zdominowany przez przygotowania do tłustego czwartku. Szczególnie chętnie poszukiwaliście przepisów na pączki, faworki oraz różnego rodzaju słodkości, które osłodzą ostatnie chwile karnawału. Trend...