• Informacje na temat:

    zapiekane brokuły w sosie śmietanowym

Przepisy na temat: zapiekane brokuły w sosie śmietanowym
  • Łosoś z brokułami w sosie śmietankowym

    ...: 1. Ryż ugotuj w posolonej wodzie, odcedź. Łososia umyj, pokrój w dużą kostkę, polej sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Brokuły umyj, odetnij różyczki, gotuj 5 minut na parze. Śmietanę wymieszaj(...)". Danie polej śmietanowym sosem. 3. Zapiekaj 20 minut w temp. 180˚C.

  • Przede wszystkim szybko i smacznie. zamiast brokułów możemy przyrządzić kalafiora też będzie pysznie.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

  • pyszne brokuły w cieście, doskonałe jako samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa

  • Zrobienie całości zajmuję ok. 20 min, to moja ulubiona wersja łososia na obiad, zachęcam do wypróbowania jej wszystkich, którzy uwielbiają ryby ale nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie... :)

  • Smaczne danie, które może być pomysłem na ciepłą kolację bądź obiad wegetariański.

  • Swietnie smakuja jako samodzielne danie np na kolacje ale i jako dodatek do obiadu do steka i ryzu, podaje mala ilosc skladnikow bo ja gotuje dla 2 osob, ilosc ktora teraz uzylam byla na dwa male indywidualne kokotki zaroodporne,

  • Delikatne brokuły, kremowy sos to pyszne i sycące danie.

  • Brokuły z cukinią, papryką i pomidorkami koktajlowymi zapieczone w serowym sosie. Bardzo smaczne połączenie, z dodatkiem świeżej bagietki wystarczy za cały obiad.

Artykuły na temat: zapiekane brokuły w sosie śmietanowym
  • Zapiekanka resztówka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym(...) momentu aż danie z góry się zarumieni. Podać z sałatką z cząstek pomidory, plasterków ogórka kiszonego, łyżki natki i talarków cebuli w sosie winegret. Resztówka czyli zapiekanka z resztek...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym brokuły są...

  • Fasolka szparagowa

    ...naczynie wysmaruj pozostałym masłem. Włóż warzywa i zalej sosem śmietanowym. Na wierzchu ułóż paski boczku. Zapiekaj w temperaturze 180° C ok. 15 min, aż boczek się zrumieni. Omlet z fasolką Składniki(...) omletu możesz dodać inne warzywa np. brokuły, pomidory pokrojone w kostkę lub drobno posiekany szczypior.

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym(...) momentu aż danie z góry się zarumieni. Podać z sałatką z cząstek pomidory, plasterków ogórka kiszonego, łyżki natki i talarków cebuli w sosie winegret. Resztówka czyli zapiekanka z resztek...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i nadal cieszą, we...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...