• Informacje na temat:

    zapiekane brokuły w sosie śmietanowym

Przepisy na temat: zapiekane brokuły w sosie śmietanowym
  • Łosoś z brokułami w sosie śmietankowym

    ...: 1. Ryż ugotuj w posolonej wodzie, odcedź. Łososia umyj, pokrój w dużą kostkę, polej sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Brokuły umyj, odetnij różyczki, gotuj 5 minut na parze. Śmietanę wymieszaj(...)". Danie polej śmietanowym sosem. 3. Zapiekaj 20 minut w temp. 180˚C.

  • Przede wszystkim szybko i smacznie. zamiast brokułów możemy przyrządzić kalafiora też będzie pysznie.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

  • pyszne brokuły w cieście, doskonałe jako samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa

  • Zrobienie całości zajmuję ok. 20 min, to moja ulubiona wersja łososia na obiad, zachęcam do wypróbowania jej wszystkich, którzy uwielbiają ryby ale nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie... :)

  • Smaczne danie, które może być pomysłem na ciepłą kolację bądź obiad wegetariański.

  • Swietnie smakuja jako samodzielne danie np na kolacje ale i jako dodatek do obiadu do steka i ryzu, podaje mala ilosc skladnikow bo ja gotuje dla 2 osob, ilosc ktora teraz uzylam byla na dwa male indywidualne kokotki zaroodporne,

  • Delikatne brokuły, kremowy sos to pyszne i sycące danie.

  • Brokuły z cukinią, papryką i pomidorkami koktajlowymi zapieczone w serowym sosie. Bardzo smaczne połączenie, z dodatkiem świeżej bagietki wystarczy za cały obiad.

Artykuły na temat: zapiekane brokuły w sosie śmietanowym
  • Zapiekanka resztówka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym(...) momentu aż danie z góry się zarumieni. Podać z sałatką z cząstek pomidory, plasterków ogórka kiszonego, łyżki natki i talarków cebuli w sosie winegret. Resztówka czyli zapiekanka z resztek...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym brokuły są...

  • Fasolka szparagowa

    ...naczynie wysmaruj pozostałym masłem. Włóż warzywa i zalej sosem śmietanowym. Na wierzchu ułóż paski boczku. Zapiekaj w temperaturze 180° C ok. 15 min, aż boczek się zrumieni. Omlet z fasolką Składniki(...) omletu możesz dodać inne warzywa np. brokuły, pomidory pokrojone w kostkę lub drobno posiekany szczypior.

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Kuchnia kryzysowa: Zapiekanka

    ...ziemniaków, cienko posmaruj sosem śmietanowym. Na tym umieść warstwę cebuli wymieszanej z połową posiekanej natki, posyp częścią startego sera, przykryj ziemniakami, ponownie posmaruj sosem śmietanowym(...) momentu aż danie z góry się zarumieni. Podać z sałatką z cząstek pomidory, plasterków ogórka kiszonego, łyżki natki i talarków cebuli w sosie winegret. Resztówka czyli zapiekanka z resztek...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...