• Informacje na temat:

    zapiekana ryba w sosie śmietanowym

Przepisy na temat: zapiekana ryba w sosie śmietanowym
  • Ryba prosto z morza

    ..., starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj. 2. W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi...

  • Sos śmietanowy z mlekiem kokosowym o smaku kaparów

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...łososia w sosie śmietanowym Składniki: gnocchi (opakowanie 500 g) filet z łososia (ok. 250 g) łyżeczka oliwy ząbek czosnku szklanka kwaśnej śmietany 1/2 szklanki mrożonego groszku (przed(...) 200 st. Piecz około 15 minut. Pieczony filet z łososia w sosie koperkowym Składniki: 4 filety z łososia (każdy ok. 200 g) sok z cytryny ogórek Sos: pęczek koperku 200 g śmietany...

  • Sprawdzony przepis na "Ryba w sosie śmietanowym"

  • Nowalijki na ciepło

    ...obetnij końcówkę i wyschnięte końce liści. Tak przygotowany możesz pokroić w plasterki i użyć do zupy, sosu, jako dodatek do tarty. Możesz też zapiekać całe pory, np. pod beszamelem, w sosie śmietanowym lub z dodatkiem bekonu i sera pleśniowego. Rzodkiewka Jadana głównie na surowo, rzadziej w potrawce, na ciepło. A szkoda - jej charakterystyczny smak może urozmaicić każde mięsne danie. • Co...

  • Danie rybne, którego przygotowanie zajmuje tylko 45 minut. Przepyszne!

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych...

  • Pyszna i szybka zapiekanka. No i łatwa w wykonaniu.

  • Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"

  • Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana w sosie warzywnym"

Artykuły na temat: zapiekana ryba w sosie śmietanowym
  • Sposoby na łososia

    ...odpowiedzialne m.in. za profilaktykę chorób serca, stawów oraz budowę i działanie mięśni. To właśnie łosoś ma najwięcej tych składników, spośród ryb dostępnych u nas. Ta morska ryba zawiera witaminy z grupy(...). Wyciśnij czosnek, dodaj do kwaśnej śmietany razem z posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj łososia z ciepłymi warzywami i sosem śmietanowym.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Pomysły na łososia

    ...drobno pokroić. Orzeszki drobno posiekać, wymieszać z łososiem, ogórkiem, cebulą, dymką i posiekaną kolendrą. Doprawić octem, startą skórką z limonki i mieszanką z sosu rybnego. Z masy formować małe(...) foremki nałożyć porcję szpinaku i łososia. Polać sosem śmietanowym. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować nim brzegi ciasta. Piec 40 minut w 200°C.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...(pamiętaj: gdy ostygnie, jeszcze zgęstnieje!). Ryba pod pierzynką Przepis na to wigilijne danie ewoluuje od lat. Babcia robiła rybę tylko z grzybami, mama zdecydowała, że do śmietanowego sosu należy(...) do 200ºC. Na filety nałóż pieczarki z papryką, zalej sosem śmietanowym i posyp startym serem. Zapiekaj przez 15-20 minut, aż ser się roztopi i zrumieni. Podawaj gorące. Joanna Lorynowicz TWÓJ STYL...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...i pieprzem. Posypać parmezanem. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1660 kJ/396 kcal Flan warzywny z sosem grzybowo-śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 10 g suszonych...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...