• Informacje na temat:

    zapiekana ryba

Przepisy na temat: zapiekana ryba
  • Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

    Zaskakujące połączenie!

  • bardzo pyszna rybka,mój mąż ją uwielbia!

  • Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem

    ...żaroodoporne posmaruj oliwą. Rybę umieść skórą do dołu, na niej ułóż plastry oscypka i liście szpinaku. Całość możesz delikatnie związać sznurkiem, jeśli ryba składa się z mniejszych kawałków. Piecz...

  • Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana"

  • Sola zapiekana

    Pomysł na obiad.

  • Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana"

  • Ryba pieczona w sosie warzywnym

    Proste w przygotowaniu danie obiadowe

  • Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana"

  • Ryba w warzywach

    Składniki: okoń morski, dorada lub inna ryba wypatroszona i oczyszczona brokuł 20 dag pomidorków koktajlowych 20 dag zielonej fasolki szparagowej 2 marchewki pół kalafiora cebula cytryna sól pieprz Przygotowanie: 1. Rybę opłucz, skrop sokiem z połowy cytryny, posyp solą i pieprzem. Warzywa oprócz pomidorków pokrój, gotuj 10 minut na parze. 2. Pomidorki umyj, pokrój na...

  • Zdrowe i bardzo szybkie w wykonaniu.

Artykuły na temat: zapiekana ryba
  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Do potrawy najlepiej wybierać ryby z małą ilością ości. Są to m.in. morszczuk, dorsz, łosoś, mintaj. Łatwo też wyjąć ości z pstrąga.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Zapiekana ryba z brokułami

    Ziemniaki obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 0,5 cm. Gotować 5 minut w posolonej wodzie. Filety rybne pokropić sokiem z cytryny, posolić. Brokuł...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Danie Palce lizać;)Szybkie, dobre i każdemu smakuje.Polecam!!

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    Efektowne i smaczne.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako dodatek do różnego rodzaju potraw z mięsem czy rybami. Głęboki smak i jedwabista konsystencja sosu przypadnie do gustu nawet największemu smakoszowi.   WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti napoli – to...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

Wideo na temat: zapiekana ryba
  • Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepis

    Zwykłe ziemniaczki nie muszą być nudne! Choć zwykle decydujemy się na gotowane, tłuczone ziemniaki jako obiadowy dodatek, to często rezygnujemy z nich ze względu na ich monotonnię! Nie trzeba jednak rezygnować z pysznych, zdrowych i tanich ziemniaków - wystarczy je przygotować w nieco inny niż zwykle sposób! Oto nasza propozycja, która zachwyci wszystkich: zapiekane ziemniaczki, które nadziano wyborną pastą z wędzonej ryby. Zdziwicie się, jak łatwo można je zrobić!

  • Pilaf rybny

    W kuchni "Pytania na śniadanie" Jan Kuroń przygotował rybny pilaf. Podstawą tego dania jest ryż. W pilafie znajdziemy również wiele słodkich składników jak rodzynki czy migdały. Do potrawy dodajemy również przyprawy, które niekoniecznie kojarzą się w rybą jak np. cynamon i kardamon. Całą potrawę zapiekamy w piekarniku przez 30 minut.