• Informacje na temat:

    zapiekana kielbasa z warzywami

Przepisy na temat: zapiekana kielbasa z warzywami
  • Zapiekanka z kiełbasą i warzywami

    Kiełbasę pokrój w plastry. Pierś umyj, pokrój w kostkę.

  • Rzadko się zdarza aby coś co robię pierwszy raz trafiało na bloga, zazwyczaj coś muszę doprawić, coś ująć, coś dodać, ... jednak nie w tym przypadku, ten przepis jest kompletny a karkówka idealna. Panowie, co Wy na to abyście to Wy zrobili ten przepis i zaskoczyli żony ?

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Aromatyczne,bezmięsne danie,które można podawać np z ziemniakami lub samodzielnie:)

  • Szakszuka

    ...masę pomidorową i kiełbasę z warzywami. Zrób 4 wgłębienia. Wbij w nie jajka i od razu wstaw do piekarnika. Zapiekaj, aż jajka się zetną...

  • Sprawdzony przepis na "Cukinia zapiekana z warzywami"

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ..., warzywami i mieszanką ziół. Posól do smaku. Naczynie do zapiekania wyłóż pergaminem.  4. Starty kalafior z dodatkami przełóż do przygotowanego naczynia. Zapiecz przez 10 minut (pierwsze 5 min pod...

  • Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z warzywami"

  • Przygotowanie: Umyte cukinie pokroić na plasterki, cebulki na piórka i razem podsmażyć na patelni, doprawić. Dodać pokrojone pomidory, posiekaną natkę pietruszki, dusić około 10 min. Następnie dodać do tego ugotowany makaron, 5 dag żłótego sera. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą ułożyć równomiernie makaron z warzywami, a na wierzch pokrojone ugotowane na twardo jaja. Polać sosem...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana ryba z warzywami"

Artykuły na temat: zapiekana kielbasa z warzywami
  • Pyszności z kiełbasą

    ...15-20 minut. Wyjmij, gdy tylko ciasto będzie miało złoty kolor. Podawaj na ciepło lub zimno ze świeżymi warzywami i sosami: keczupem, musztardą oraz sosem czosnkowym lub curry. Przygotowanie: 40

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Tunezyjska szakszuka

    Szakszukę, czyli jajka na warzywach można przygotować z dodatkiem różnych jarzyn: papryki, fasolki, kukurydzy, cukinii, a także z grzybami, albo kiełbasą i serem.

  • Polacy coraz chętniej spędzają wolny czas na grillowaniu pod chmurką. Naukowcy alarmują jednak, aby nie robić tego bezmyślnie. Grillujmy z umiarem i przestrzegajmy kilku zasad. Fot. 123RF/PicselGrillowanie staje się naszym sportem narodowym. Gdy tylko wartości pokazywane na termometrach idą w górę, przestaje padać, a trawa zaczyna się zielenić, ludzie z radością wyciągają pochowane na zimę grille. Rokrocznie pojawia się wiele pytań o to, czy aby na pewno jest to bezpieczna i zdrowa forma...

  • Popularne przed wojną warzywo wraca na stoły.

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Sezon na grillowanie

    ...z grillowanymi warzywami. Niektóre mamy uprzedzały, że ich pociechy brokuła ani kalafiora nie zjedzą, ale okazywało, że jak najbardziej! Błyszczące sreberko przypominało skarb, nie musieliśmy więc zachęcać...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...