• Informacje na temat:

    zamrażanie jaj

Przepisy na temat: zamrażanie jaj
  • Trzy mniej znane składniki dobre dla kości i stawów

    Witamina C Pomaga wytwarzać kolagen, białko, które jest głównym budulcem tkanki łącznej - m.in. ścięgien, chrząstki stawowej i kości. Witamina C ma też właściwości przeciwzapalne. Jest nietrwała, bo wrażliwa m.in. na działanie tlenu, promieni UV, wysokich temperatur, za to odporna na zamrażanie. Lepiej jednak jeść jak najmniej przetworzone dania, a owoce całe, a nie rozdrobnione. Potrzeba jej...

  • Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.

  • szarlotka na kruchym spodzie bez dodatku jaj. Aby ciasto nie było zbyt blade zabarwiłam je kurkumą. Myślałam, że taki eksperyment nie zda egzaminu, ale na szczęście ciasto wyszło pyszne.

  • Kotlety z jajek ,bardzo, smaczne proste do przygotowania i tanie .Szybki i pyszny obiad do tego puree ziemniaczane i surówka pikantniejsza . Zachęcam do wypróbowania

  • Super pomysł na obiad szybko , tanio i smacznie :)

  • smaczne z ziemniakami i surówką

  • LADNIE WYGLADA I DOBRZE SMAKUJE I JEST SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU I LATWE

  • Szybkie, łatwe i przede wszystkim smaczne

  • Bardzo łatwy. Zawsze udany.

  • Bez jajek, bez mleka, bez cukru! Zrobienie naleśników bez jajek jest często nie lada wyzwaniem - rozwalają się, przywierają i generalnie mało przypominają te tradycyjne. Poniżej propozycja naleśników z użyciem płatków owsianych jako "sklejacza" - wychodzą elastyczne, miękkie i zawsze udane :)

Artykuły na temat: zamrażanie jaj
  • Jak uniknąć zatrucia salmonellą?

    Zwykle powoduje je zjedzenie niedogotowanego mięsa oraz spożycie surowych jaj i lodów.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    Jajka są jednym z podstawowych produktów w naszej diecie, składnikiem wielu potraw i ciast, zawierają także dużo witaminy A, D oraz niektóre witaminy z grupy B. Jak je przechowywać, by nie straciły swoich wartości odżywczych i były smaczne?

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Sposób na słodki chleb

    ...wilgotniejsze. Zamrażanie Nadmiar chleba zamrażam, ale najpierw kroję go na kromki. Dzięki temu nie muszę później rozmrażać całego bochenka, tylko potrzebną w danej chwili porcję.

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Niechciani lokatorzy

    ...) czy surowe mięso wieprzowe (w nim z kolei czają się czasem larwy włośnia krętego). Źródłem groźnych jaj może być też picie nieprzegotowanej, skażonej wody, a nawet kąpiel w jeziorze (wiele(...) bowiem np. podczas zabawy w piasku wkładać paluszki do buzi. Owsiki nie omijają też dorosłych, choć w tej grupie zwykle dają mniej dokuczliwe objawy. Wywołują świąd okolic odbytu, u kobiet czasem...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Jedzenie, które uczula

    ...alergeny pokarmowe Jaja kurze. Zdecydowanie częściej niż żółtko uczula białko. Uwaga! Gotowanie, pieczenie czy zamrażanie nie zmniejsza właściwości uczulających jaj. Jaja kurze można zastąpić np...

  • Rozbudź w sobie pasję gotowania. Błyskawicznie, smacznie, prosto i przede wszystkim w zgodzie z naturą! Brak Ci pomysłów i czasu na zdrowe śniadania, obiady, przekąski czy desery? Mamy dobrą wiadomość. Już teraz możesz pobrać całkowicie za darmo, książkę z mnóstwem fantastycznych przepisów na każdą porę dnia. W każdym z przepisów znajdziesz doskonałe, idealnie dojrzałe warzywa i pachnące słońcem owoce. Hortex - zamroził je dla Ciebie tuż po zbiorach i zamknął w poręcznych (i zawsze modnych!)...