• Informacje na temat:

    zalewa papryki konserwowej

Przepisy na temat: zalewa papryki konserwowej
  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru...

  • Składniki: 2 szkl. ugotowanego makaronu, papryka (może być konserwowa), ogórek kwaszony (ilość według uznania), 1 cebula, seler, 10 dag sera żółtego, majonez, pieprz i sól do smaku, pół szkl. octu winnego, pół szkl. oleju.

  • Arcydzieło mojej przyszywanej Babci Ninki:) Podaję jej przepis i na zdjęciu jest jej papryka:) Moja będzie się dopiero robić:)

  • ...20 dag ryżu; 1 średni seler; 2 cebule; 2 ogórki konserwowe; 2 czerwone papryki; 20 dag kiełbasy szynkowej; 1 opakowanie jogurtu - 150 g; 4-5 łyżek soku pomidorowego; 1 łyżka koncentratu pomidorowego; 2-3 łyżki zalewy z ogórków; odrobina sosu tabasco; 4 łyżki majonezu; szczypta cukru; kilka gałązek natki pietruszki; sól, biały pieprz.

  • Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.

  • Ryba po japońsku

    Składniki na 8 porcji: - 1 kg pangi ciasto: - 1 szklanka mąki, - 0,5 szklanki wody, - 1 jajko zalewa: - 1 szklanka wody, - 0,25 szklanki oleju, - 1,5 łyżki octu spirytusowego, - 1 mały koncentrat pomidorowy, - 2 łyżki ketchupu ostrego, - sól, cukier, - 2 cebule pokrojone w piórka, - 1 słoik papryki konserwowej paski, - 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne...

  • Idealna papryka, krucha i bardzo smaczna

  • Przepiórcze jajeczka

    Składniki: - 30 przepiórczych jajeczek, - łyżka słodkiej mielonej papryki, - łyżka mielonego kolorowego pieprzu, - 20 dag majonezu, - mała cebulka, - 2 korniszony, - 2 łyżki marynowanych grzybków, - natka, - łyżka pokrojonej w kosteczkę, - papryki konserwowej, - paski marynowanej papryki i wąsy szczypiorku do dekoracji, - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1. Zapeklować szynkę...

  • Paprykę wg. tego przepisu robię od kilku lat, doskonała do sałatek, pizzy i do kanapek...

Artykuły na temat: zalewa papryki konserwowej
  • Gorąca zupa? To jest to!

    Gulaszowa, gęsty krupnik, barszcz ukraiński, a może rybna?

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Kolorowe chłodniki

    ..., zalewa z ogórków konserwowych (wg potrzeby), do smaku: pieprz czarny, cukier, jajka na twardo Przygotowanie: Obierz buraki, zetrzyj na dużych oczkach i wrzuć do garnka. Zalej wodą, posól i gotuj(...) (4 porcje): 3 duże mięsiste żółte papryki, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, cebula, 2 łyżki oliwy, 500 ml bulionu warzywnego, do smaku: sól, pieprz, do ozdoby: natka, ewentualnie grzanki Przygotowanie...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Lekkim krokiem w Nowy Rok

    ..., 2 łyżki posiekanych ziół (natka pietruszki, majeranek, szczypiorek, lubczyk), 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki, sól, 4 łyżki majonezu, pieprz, 2 łyżki jogurtu, ząbek czosnku, łyżeczka curry, olej. Przygotowanie: Do mięsa dodaj bułkę tartą, zioła, pokrojone w drobniutką kosteczkę papryki. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij jajko, dolej 3 łyżki wody i wyrób masę. Wilgotnymi dłońmi...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Spiżarnia pełna skarbów

    Papryka konserwowa w miodzie Składniki na 4-5 słoików (ok. 400 ml): 2 i 1/2 kg papryki, 1 szklanka octu 10 proc., 5 szklanek wody, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki miodu, łyżka soli, po 8-10 ząbków czosnku, goździków, ziela angielskiego, pieprzu ziarnistego, 4-5 listków laurowych, gorczyca, oliwa, gałązki rozmarynu. Papryki przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i dokładnie opłucz pod bieżącą...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Odświętny obiad

    Tak pięknie udekorowane potrawy obiecują istne rozkosze podniebienia.

  • Lato powoli dobiega końca, dzieci idą do szkoły, liście się złocą, a stragany zaczynają się uginać od wrześniowych przysmaków! Zobaczmy, na co jest sezon we wrześniu i co można przyrządzić z pierwszych jesiennych przysmaków! Które jesienne przysmaki warto "przerobić" na zimę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka, gruszki, orzechy, pigwy, winogrona, ziemniaki, pomidory - tyle pysznych owoców i warzyw, które można zjeść od razu albo przygotować z nich przetwory na zimę! Zanim rozpoczniemy Miejsce, w...