• Informacje na temat:

    zalewa na ogorki w occie

Przepisy na temat: zalewa na ogorki w occie
  • Ogórki słodko-ostre

    Ogórki umyj, osusz. W słoiku ułóż 2 listki laurowe, 3 ziarenka pieprzu oraz wsyp łyżeczkę mielonego.

  • Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.

  • Ogórki na słodko - superprzekąska

    Składniki: 3 kg ogórków Zalewa: 1 czubata łyżeczka gorczycy 1 czubata łyżka soli 1 czubata łyżeczka cukru 2 szklanki octu białego winnego 3 szklanki wody 3 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Ogórki dokładnie umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj 5 minut. Przygotuj zalewę: połącz składniki i zagotuj. Odcedzone ogórki rozłóż do wyparzonych słoików, wlej zalewę. Pasteryzuj ok. 15 minut (wieczka...

  • Mam swój ogród i mogę nazwać go ekologicznym. Nie używam polepszaczy aby rośliny wydały plon. Te ogórki robię bez kupnych mieszanek a tylko z dodatkami zebranymi na ogrodzie.

  • Składniki: - 3 kg ogórków Zalewa: - 1 litr wody, - 1 szklanka octu 10 proc., - 1 szklanka cukru, - 2 łyżki soli, - 2 łyżki czubate miodu Wszystko zagotować. Ogórki umyć pokroić na 0,5cm plasterki włożyć do słoiczków. Zalać gorącą zalewą zakręcić i postawić do góry dnem. Bardzo smaczne do wszystkiego. Smacznego!

  • Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)

  • Zamknij lato w słoiku

    I tak wedle jego przepisu słoik z pomidorami można zrobić z tymi warzywami nie tylko w kolorze czerwonym, ale i żółtym oraz zielonym - te należy wcześniej pokroić w kostkę i podsmażyć na occie(...), żeby się rozgotować, więc tylko zalewamy je zalewą" - dodaje. Drugą propozycją jest konfitura z surowych owoców - brzoskwiń, jabłek, śliwek oraz żurawiny. "Zagotowujemy dużą ilość cukru i wody, którą...

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...i ogórki konserwowe ? mieszamy te składniki razem. Później już tylko najłatwiejsza czynność, czyli układamy w naczyniu na przemian rybę z warzywami ? powstają kolorowe warstwy i na sam koniec zalewamy...

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

Artykuły na temat: zalewa na ogorki w occie
  • Ogórki w occie

    Ogórki powinny być świeże, twarde i jędrne. Najlepiej proste, bo łatwiej ułożysz je w słoikach

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Suki Waterhouse pije ocet

    24-letnia piękność przyznaje, że jej przyjaciele uważają, iż jej poranna rutyna jest "obrzydliwa", ale wierzy, że ten specjalny napój jest dobry dla jej zdrowia.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Pierwsze ogórki

    ...na 8 słoików: 4 kg ogórków, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg marchewki, 1 kg papryki czerwonej, żółtej, zielonej, 1 główka czosnku, 1 łyżka soli, natka pietruszki, Zalewa: 1 szklanka octu, 3 szklanki wody...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • ​Sznycel po wiedeńsku z sałatką z ogórków

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i zagotować w bulionie, dodać ocet. Przygotowaną zalewą zalać ziemniaki,...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Przetwory z ogórków

    ..., liścia selera, ziela angielskiego i po jednym liściu laurowym. Gotujemy wodę z cukrem, solą i octem a następnie zalewamy nią ogórki. Pasteryzujemy kilka minut. Mizeria na zimę Składniki: 2 kg ogórków, 2 cebule. Zalewa: 4 szklanki wody, 1/3 szklanki octu 10%, 1 łyżka soli, 5 łyżek cukru, kilka ziaren pieprzu. Składniki na zalewę zagotuj i ostudź. Ogórki umyj, obierz i pokrój jak na mizerię...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...