• Informacje na temat:

    zalewa do krewetek

Przepisy na temat: zalewa do krewetek
  • Szaszłyki z cukinią

    Lekkie i smaczne danie z grilla.

  • ZAPRAWA OCTOWA DO NP. KULEK RYBNYCH LUB RYB OPIEKANYCH. W TEJ ZAPRAWIE RYBY NAPRAWDĘ SĄ REWELACYJNE. ZAPRASZAM DO SPRÓBOWANIA

  • Z garnków świata: Szwecja

    No i jedzą dużo ryb - takie cechy charakterystyczne kuchni szwedzkiej wymienia w INTERIA.PL jeden z najsłynniejszych znawców smaków świata Robert Makłowicz. Potrawą prostą i smaczną jest pokusa Jansona - ziemniaki zapiekane z sardelami, anchois prosto z puszki: ziemniaki kroi się w plastry, przekłada się je anchois, zalewa olejem, dodaje masła i zapieka w piekarniku - to szybki przepis Roberta...

  • Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ..., - 300 g krewetek (bez skorupek), - 4 łyżki oliwy z oliwek, - sól, pieprz, - 2 łyżki Brandy, - 1 łyżka przecieru pomidorowego, - pół pęczka pietruszki Przygotowanie: Czosnek obrać i pokroić...

  • Szybki i smaczny i nie tylko do krewetek do ryżu klusek mięsa :) pop rostu idealny:D

  • Kuchnia chinska

  • Bardzo smaczna pasta na chlebek lub do dekoracji.

  • smaczne ,szybkie i latwe w przygotowaniu

Artykuły na temat: zalewa do krewetek
  • Kolorowe chłodniki

    ...soku z cytryny, 15 dag jogurtu naturalnego, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa, pęczek rzodkiewki, 25 dag mrożonych krewetek koktajlowych (niekoniecznie), koperek(...), zalewa z ogórków konserwowych (wg potrzeby), do smaku: pieprz czarny, cukier, jajka na twardo Przygotowanie: Obierz buraki, zetrzyj na dużych oczkach i wrzuć do garnka. Zalej wodą, posól i gotuj...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Te wspaniałe buraki!

    ...orzeszków pistacjowych 25 g tartego parmezanu Sól, czarny pieprz 6 krewetek 150 g śmietany 2 łyżki octu balsamicznego białego Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ. Cebulę...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Pomóż miłości. Naturalnie!

    ...wywaru: 1 łyżkę korzenia lubczyku zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy pod przykryciem około 15 minut, odstawiamy na 10 minut, pijemy raz dziennie, dosładzając miodem. Lubczyk jest też środkiem(...) w następujący sposób wino: 60 g cynamonu i 30 g wanilii zalewamy litrem dobrego wina. Pić po siedmiu dniach, po pół szklaneczki. Ponadto cynamon wzmacnia serce, ułatwia oddychanie, usuwa zmęczenie, poprawia...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Bezsenna kraina

    ...kilka tygodni wcale nie zachodzi. O 23 zalewa pomarańczowym światłem drewnianą willę zbudowaną nad przepiękną zatoką. To typowa "hytta", czyli dom letniskowy w Ballstad na położonej w środku archipelagu...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • ... gaweda o ... osmiornicy ...

      ... te, ktore znaja moje wloskie losy ...wiedza, ze do Ancarano przyjechalam przed Bozym Narodzeniem . Jezyka nie znalam ... glownie w rozmowach pomagal...

  • Paulina Drażba to prezenterka, dziennikarka, lektorka. Od ponad 7 lat jest związana z "Pytaniem na śniadanie", w którym prowadzi "Czerwony Dywan". Pasjonatka nowych smaków, podróży, nurkowania i mody. Zdradziła nam swoje kulinarne upodobania. fot. Baranowski Michał / AKPA.PL 1. Moja ulubiona potrawa to... krewetki! Pod każdą postacią, choć najchętniej zwykłe, smażone na maśle z odrobiną czosnku, świeżej pietruszki i bagietką. Koniecznie skropione sokiem z limonek. 2. Najlepsza przekąska...