• Informacje na temat:

    z sosem piwnym

Przepisy na temat: z sosem piwnym
Artykuły na temat: z sosem piwnym
  • Serowa zupa piwna

    ​Nawet jeśli ktoś nie jest miłośnikiem piwa, będzie zachwycony tą kremową zupą, do której przygotowania potrzeba tylko jednego garnka. Blond Ale zawiera goryczkę, która stanowi uzupełnienie serowego aromatu drożdży odżywczych. Tą cudowną zupą możesz się zajadać jesienią i zimą, kiedy będziesz mieć ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego. Aby całość była jeszcze bardziej odżywcza, posyp zupę czosnkowymi grzankami lub podsmażonymi warzywami.

  • Gotowanie z piwem jest tak stare jak jego picie. Praktyka uznana przez rzesze ludzi na przestrzeni tysięcy lat produkcji złotego trunku z pianką. W starożytnym Egipcie, Sumerowie uważali, że gotowanie z piwem było sposobem, aby dostarczać "zdrową żywności" swoim mieszkańcom. Dziś piwosze nadal ulepszają receptury przy użyciu tej, jakże wspaniałej mikstury chmielu i jęczmienia w celu wzmocnienia i wzbogacenia codziennego pożywienia. Sposób łączenia piwa oraz codziennych przepisów kulinarnych,...

  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym

    Wołowina to mój debiut, okazał się strzałem w 10tkę!

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • SOS dla włosów po zimie

    Nagłe zmiany temperatury, silne wiatry, zanieczyszczone opady atmosferyczne wpływają niekorzystne nie tylko na naszą skórę, ale także na włosy. W ochronie przed negatywnymi czynnikami zewnętrznym nakładamy grube warstwy kremów i wklepujemy odżywki. A co z włosami? Czy wystarczy je szczelnie schować pod odzieżą?

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Mięso prosto z pieca

    ...do 250°C i piec jeszcze 25 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze na 10-15 minut. Wyjąć golonki, sos zagęścić mąką i zagotować. Polać mięso sosem piwnym. Karkówka pieczona(...) marchew, groszek, wino i pozostałą mąkę rozmieszaną z małą ilością wody. Wymieszać, chwilę dusić. Polać sosem żeberka. Golonka pieczona w piwie Składniki na 4 porcje: 2 duże golonki, 2 szklanki...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Księga smaków: Brokuły

    ...smaku, wbij 2 żółtka i wymieszaj. Brokuły skrop sokiem z cytryny i zalej sosem. Posyp startym żółtym serem i zapiecz przez kwadrans. W cieście piwnym Ciasto zrób jak naleśnikowe, z połową szklanki(...) sosem chili i sosem jogurtowo-czosnkowym. Zielone placuszki Podzielone brokuły gotuj w wodzie z solą i cukrem przez 2 minuty. Odsącz i zmiksuj z dodatkiem kostki białego sera. Do powstałej masy...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...