• Informacje na temat:

    z różnych mięs

Przepisy na temat: z różnych mięs
  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...1. Puerto Rico Tripleta to popularna kanapka jedzona w Puerto Rico. Składa się z trzech rodzajów mięs (wołowiny, wieprzowiny i drobiu), sera topionego, chrupiących paluszków ziemniaczanych oraz ketchupu i majonezu. Wszystko zawinięte jest w miękki, lekko opieczony chleb. Wygląda smacznie! 2. Włochy We Włoszech zazwyczaj jadane są wieloskładnikowe kanapki z domowej roboty chlebem. Tramezzino...

  • Fuzja smaków, słodkie, kwaśne. Najlepiej podawać z ryżem.

  • Sajgonki na różne sposoby

    Drobiowe z jajkami Sposób przygotowania 1. Kiełki opłucz na sitku i dobrze osącz. Jajka posiekaj. Mięso potnij na kawałeczki. Cykorie i por opłucz, pokrój w słupki. Pokrojone warzywa, jajka, mięso i kiełki wymieszaj w miseczce. Przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz chili.  2. Każdy arkusz papieru ryżowego posmaruj wodą. Nałóż porcję farszu. Zawiń boki do środka i zwiń...

  • W sezonie zbieram grzyby leśne, podsmażam je i mrożę na zimę. A to moja wariacja na temat zupy grzybowej zimą.

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    Codzienne przygotowywanie domowych posiłków, nawet u osób, które lubią eksperymentować w kuchni, może wyczerpać w końcu pokłady pomysłów na nowe dania. Jeżeli znudziły wam się już gołąbki, a tradycyjny kotlet z ziemniakami przerobiliście we wszystkich możliwych konfiguracjach i czujecie, że utknęliście w kulinarnym martwym punkcie, to polecamy przepisy z różnych stron świata.

  • Proste,łatwe i przyjemne. Frajda robienia różnych z jajek z dzieciakami, bezcenne:)

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    .... Najczęściej wykorzystuje się tę pszenną lub zamienia się ją na kwaśne mleko.  Żurek z białą kiełbasą, a może bez? W mięsie siła? Wydaje Ci się, że jest ono absolutnym must have każdego żurku i barszczu białego? Niekoniecznie. Tradycyjny barszcz przyrządzano jedynie na wspomnianych wcześniej roślinnych bulionach. Współcześnie, w zależności od okazji i regionu, obie zupy gotujemy na mięsnym bądź...

  • Jabłka do mięs

    ...są doskonałym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych. Świetnie komponują się z gorącymi potrawami z drobiu. W czasie pieczenia mięsa z drobiu możemy podlać mięso kilkoma łyżkami takiej marynaty(...) powinny być ze skórką. Jeżeli mamy pewność, że jabłka są zdrowe, to do każdego słoika możemy dać jedno jabłko w całości. Będzie doskonałą dekoracją półmiska z mięsem. Jabłka poukładać w słoikach...

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane jajka w różnych wersjach"

Artykuły na temat: z różnych mięs
  • Roślinna dieta na różne dolegliwości

    Po tłustym zimowym jedzeniu, czas ograniczyć mięso w diecie. Dzięki temu możesz złagodzić alergie, reumatyzm i cukrzycę.

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na święta są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Wszystkie zupy wigilijne mają jedną wspólną cechę. Nie dodajemy do nich mięsa - zamiast kurczaka czy kości ze schabu wybieramy olej, który sprawi, że zupa będzie naprawdę sycąca. Może to być olej lniany, jak każe tradycja, ale wykorzystuje się także np....

  • Miss Supranational 2018

    ...z różnych krajów i kultur. - Kiedy jest się ze sobą prawie miesiąc, przyjaźnie łatwo nawiązują się same - opowiadała Magda. - A dziś, kiedy świat się skurczył i mamy takie możliwości podróżowania...

  • Już za kilka dni Wielkanoc! Pomimo, że Święto obchodzone jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię, tradycję, a nawet smaki świątecznych potraw. Fot. materiały prasoweWiedzieliście, że Małopolska słynie z lanckorońskiej chrzanówki, a na Śląsku w tym dniu króluje babka majonezowa? Zylc to z kolei symbol Kaszub, a w regionie Kurpiów Wielkanoc nie mogłaby się obejść bez rejbaka. Jakie bogactwa kryją w sobie regionalne potrawy i które z kulinarnych tradycji warto pielęgnować?...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mięso, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty oraz...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad(...) oraz substancje powstające podczas wędzenia, pieczenia, smażenia, grillowania. Mięso sprzyja nadmiarowi kwasów w organizmie. A długotrwałe zakwaszenie przyczynia się m.in. do nadciśnienia, cukrzycy...

  • Wielkanoc to czas, w którym polskie rodziny spotykają się przy jednym stole, by próbować i cieszyć się smakiem tradycyjnych, regionalnych potraw. Nie każdy świąteczny stół wygląda tak samo. Pomorski kujawiok, podkarpacka serwatka, a może małopolska krzonówka? Oto, jak smakuje Wielkanoc w różnych częściach Polski. Fot. 123RF/Picsel Kujawiok to baba drożdżowa, która swoim słodkim smakiem urozmaica wielkanocne śniadanie na Kujawach. Charakteryzuje się stożkowym, karbowanym kształtem i żółtą...

Wideo na temat: z różnych mięs
  • Z kurczakiem, mięsem mielonym, makaronem. Zapiekanki według Andrzeja Polana

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował różnego rodzaju zapiekanki. Kucharz zdradził przepisy na: białą zapiekankę z kurczakiem i fasolą, zapiekankę z mięsem mielonym i kukurydzą oraz słodką makaronową zapiekankę z twarogiem i malinami. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Ziemniaki w różnych odsłonach kulinarnych

    Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety ziemniaczane ze smażoną zieloną sałatą, ziemniak z mięsem mielonym na francuzie - to propozycje Andrzeja Polana na dania z ziemniakiem w roli głównej. Kucharz udowodnił w "Dzień Dobry TVN", że ziemniaki wcale nie muszą być nudne.

  • Aneta Kręglicka: Praca z mężem rodzi różnego rodzaju niepokoje i napięcia

    Aneta Kręglicka w rozmowie z Robertem Patoletą opowiedziała o swoich relacjach z mężem Maciejem Żakiem, który właśnie wyreżyserował thriller pt. "Konwój". Była Miss Świata wspiera ukochanego już na etapie opowiadań, z których potem powstają scenariusze. Choć często rozmawiają o pracy nad filmem, to przez cały ich 18-letni związek reżyser nigdy nie obsadził małżonki w swojej produkcji. Kręglicka przyznała, że nie przyjęłaby roli filmowej, bo nie czuje się profesjonalistką w tym fachu. Poza tym...