• Informacje na temat:

    z porami

Przepisy na temat: z porami
  • Pora na pory

    ...mg/100 g). Oprócz tego pory zawierają liczne witaminy, jak: C, A, E, K, B6, a także sporo substancji mineralnych: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Do przygotowania lazanii z porami...

  • Danie z kuchni francuskiej. PS. można mniej zapiekać. Ja jestem zwolennikiem dań" przyjaranych" :)

  • Miniterriny w porach

    ...i oliwki. Masę przełóż do foremek. Przykryj wystającymi porami. Schładzaj 3 godziny. Przed podaniem wybij z foremek na talerzyki. Udekoruj bazylią oraz paseczkami skórki cytrynowej.

  • Niezbyt szybkie, ale tanie, bardzo smaczne i sycące.

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    ...i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy mąkę i olej, następnie łączymy z przestudzonymi porami, orzeszkami i kiełkami. Dodajemy parmezan, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżką nakładamy...

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z porami"

  • Koszyczki z porami

    Przygotowanie: 1. Wyszoruj 8 większych młodych ziemniaków. Posmaruj je oliwą, zawiń w folię i piecz godzinę w 200°C. 2. Ugotuj na twardo 2 jajka, obierz ze skorupki, posiekaj. Oczyść 2 pory, pokrój je w plasterki, zeszklij na maśle. 3. Ziemniaki przekrój na pół, wydrąż, posól. Środki rozgnieć widelcem, wymieszaj z porami i jajkami. Dołóż 4 łyżki zielonego groszku z puszki. Przypraw solą...

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki z porami"

  • Zupa z młodymi porami

    Aromatyczna, dla lubiących wyraziste smaki.

  • Smaczny pomysł na "Potrawka z porami"

Artykuły na temat: z porami
  • Rozszerzone pory? Już nie

    ...podkład - gęsty, kryjący, którego używałaś jesienią i zimą, zastąp lekkim, półpłynnym lub sięgnij po krem BB. Taki kosmetyk też poradzi sobie z rozszerzonymi porami, wyrówna powierzchnię i koloryt...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Pięć naturalnych sposobów na rozszerzone pory

    ...i zanieczyszczenia, czego konsekwencją są rozszerzone pory i szara, zmęczona cera.  W walce z rozszerzonymi porami należy stosować zabiegi oczyszczające, złuszczające oraz ujędrniające skórę. Profesjonalną(...) optymistycznie? Z pomocą może przyjść ci cytryna. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny nakładamy na wacik i przemywamy miejsca dotknięte dużymi porami. Po pięciu minutach zmywamy twarz zimną wodą i nakładamy...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Por(a) na kartoflankę z kminkiem

    ...do dekoracji), doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Zagotować, udekorować serem i porami. Zobacz także:

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Kisz z porami, serem cheddar i miętą

    Idealne na majówkę.

  • Nowa książka Iny Rybarczyk dostępna w księgarniach już od 14.11! W swojej drugiej książce autorka znanego bloga kulinarnego True Taste Hunters zaprasza swoich wielbicieli, a także tych, którzy jeszcze jej nie znają, ale też lubią gotować i zdrowo się odżywiać, w następną podróż kulinarną. Tym razem skupia się na porach roku i proponuje wyśmienite dania przyrządzane z sezonowych owoców i warzyw. Słodkie truskawki, kwaskowaty rabarbar, soczyste sierpniowe pomidory czy jesienna dynia są...

  • Zupa krem z porów

    W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone pory i duś około 5 minut. Całość oprósz mąką, polej winem, 3 szklankami wody oraz śmietaną. Zagotuj, wlej bulion...

  • Herbata to jeden z najpopularniejszych napojów świata. Znają i piją ją niemal wszyscy, a wielu z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia. W jakich porach powinniśmy pić ten napój, aby czerpać z niego to, co najlepsze? Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. W zależności od rodzaju, mogą poprawiać nastrój, wpływać na trawienie i pobudzać nas do działania. Jedną z najbardziej popularnych odmian jest herbata zielona, która doskonale wpływa na trawienie, oczyszcza organizm i...

Zdjęcia na temat: z porami
Wideo na temat: z porami
  • Warzywa nie muszą być tylko nudnymi dodatkami do mięsnych dań. Mogą również tworzyć pełne posiłki. Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: zupa z pora, kukurydzy i krewetek, fasola z warzywami i ananasem oraz czosnkowa ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami.

  • Por i jego drogocenne właściwości

    Por to kopalnia witamin oraz wielu składników odżywczych. Warzywo pomaga w walce z bólami reumatycznymi oraz oczyszcza organizm z toksyn. Świetnie sprawdzi się również jako pomoc w walce z kacem. Dlaczego jeszcze warto dodawać go do potraw? (Agencja TVN)