• Informacje na temat:

    z kaszanki

Przepisy na temat: z kaszanki
  • Haggis - kaszanka po szkocku

    Opis szkockiej kaszanki może odrzucać czytelników o wrażliwym podniebieniu. Haggis to przede wszystkim masa ze zmielonych owczych podrobów: wątroby, serc i płuc, wymieszana z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami korzennymi. Tę mieszankę zaszywa się w owczym żołądku i dusi. Zazwyczaj haggis podaje się z dodatkiem tłuczonych ziemniaków i puree z rzepy lub brukwi. Typowy Szkot nie zje tego...

  • Ostatnio odwiedziłam jarmark z tradycyjnymi, domowymi wyrobami i dałam się namówić na kaszankę rodem z PRLu :D Postanowiłam jednak przyrządzić ją troszeczkę inaczej i wyczarowałam z niej kotlety. Danie jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu, ale efekt z pewnością ucieszy wszystkich kasznkożerców :D

  • Trzy odsłony grilla – pomysły na pyszną kiełbasę, kaszankę i szaszłyki

    Grillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.

  • W sumie bardzo proste, bardzo pyszne burgery

  • Smakowite grzanki z kaszanką

    Kaszanka to doskonale znana w Polsce wędlina – jedni ją uwielbiają, inni nawet nie chcą jej spróbować. Gości na polskich stołach od wieków i chociaż na początku traktowano ją dość nieufnie, dziś jest symbolem tradycyjnej kuchni.

  • Doskonały zamiennik schabowego czy mielonego. Świetnie smakuje i tak też wygląda.

  • Kaszanka na masełku

    Składniki: 2 kaszanki, 2 cebule, sól, pieprz, majeranek, 10 dag masła Przygotowanie: Cebule obierz, pokrój na cienkie plasterki. Kaszanki natnij z dwóch stron w kilku miejscach. Masło stop na patelni, podsmaż cebule. Włóż kaszanki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Smaż 8-10 minut, kilka razy odwracając. Podawaj gorące z pieczywem, np. kajzerką. Przepis przysłała Sylwia Ładyga...

  • Tanie i szybie..

  • Kaszanka z pieczonym jabłkiem

    Składniki: 4 kawałki pikantnej kaszanki, 4 małe jabłka, 4 łyżki żurawiny, 2 duże cebule.

  • Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.

Artykuły na temat: z kaszanki
  • Cebule faszerowane kaszanką

    Składniki: 400 g kaszanki 6 średnich czerwonych cebul 2 ogórki konserwowe 2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz olej do smażenia Cebule obierz, odetnij z nich górę, wydrąż środki i posiekaj je. Kaszankę obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim wydrążony ze środka cebuli miąższ, aż się zrumieni. Dodaj plastry kaszanki, smaż razem jeszcze 3 minuty. Dopraw solą, pieprzem...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Grupa trzymająca kaszankę

    ...1 maja jest Międzynarodowym Dniem Kaszanki - ogłosiły polskie zakłady mięsne. Zakłady zrzeszone pod nazwą Grupa Trzymająca Kaszankę reklamują w sklepach pierwszomajowy produkt pod hasłem: "Nie pytaj co Unia da Tobie, ale co Ty dasz Unii".

  • Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Wiosna i lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że rozpoczął się sezon grillowy! Fot. materiały prasowe Zastanawiacie się, co wrzucić na ruszt? A może znudziły się Wam standardowe dania? Wystarczy dodać kilka produktów do menu, aby zwykłe spotkania przy grillu przeistoczyły się w odkrywanie nowych, pysznych smaków!Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią...

  • O bialej kaszance slow kilka

    Czyli o boudin blanc... wlasnie rozpoczyna sie na nie sezon we Francji i w Belgii. Ten rodzaj kaszanki pochodzi z regionu Liège badz z Rethel. Przyrzadzany...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Indictaion géographique protégée, dlatego ma scisle okreslony i opatentowany sklad, sposob przyrzadzania. Jest produktem sezonowym, swiatecznym we Francji. Biale kaszanki, ktore maja prawo nosic te nazwe...

  • 7 lutego rozpoczęła się kolejna edycja Fine Dining Week. Przedsmak festiwalowych doznań zagwarantowała nam krakowska restauracja Qualita. Nieopodal Wawelu, w bezpośrednim sąsiedztwie krakowskiego Centrum Kongresowego ICE, znajdziecie restaurację Qualita, gdzie skosztujecie dań przygotowanych przez Marcina Dudka - wielokrotnie nagradzanego szafa kuchni, który w niezwykle ciekawy sposób wykorzystuje tradycyjne, polskie produkty tworząc wyjątkowo nowoczesne kompozycje smakowe. Kunszt tutejszych...

  • Niebo i ziemia

    Świetny sposób na kaszankę!

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

Zdjęcia na temat: z kaszanki
Wideo na temat: z kaszanki
  • Szaszłyki i kaszanka, czyli majówkowa kuchnia uczestników "MasterChefa"

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestnicy "MasterChef Junior": Mateusz Guncel, Anastazja Czyż i Stanisław Baumiller podzielili się swoimi ulubionymi majówkowymi przepisami. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: przepiórka czosnkowa z chimichurri, szaszłyk drobiowy z cukinią w tzatzikach, ziemniak pieczony w czosnku i kaszanka w kapuście z karmelizowaną czerwona cebulą. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Kuchnia z mieszanką warzyw. Krzysztof Szulborski i jego przepisy

    Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztof Szulborski przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania warzywne. Na stole pojawiły się m.in: zupa krem z krokietami z kaszanki czy zupa krem z czerwonych warzyw z knelami drobiowymi z koperkiem.