• Informacje na temat:

    z groszkiem ptysiowym

Przepisy na temat: z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z zielonych warzyw

    Z groszkiem ptysiowym i chipsami z jarmużu. Pycha!

  • Klasyczny obiad powinien składać się z trzech aktów. Pierwszym jest zupa, drugim danie główne, a trzecim pyszny deser. Główne danie oraz deser podaje się na różne sposoby, natomiast zupę zazwyczaj proponuje się z jednym z trzech dodatków. W zależności od tego jak przyzwyczaili nas rodzice podajemy ją z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Świeżym powiewem do monotonnych dodatków może okazać się groszek ptysiowy. Jego konsystencja i wielkość sprawia, że świetnie nadaje się on do różnego...

  • Zupa szpinakowa zabielana

    ...całe wąsy do dekoracji). Podaj z groszkiem ptysiowym.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ogórkowa z groszkiem ptysiowym"

  • Krem z kalafiora

    ...dodać wcześniej oddzielone części warzyw. 3. Podawać jako samodzielne danie z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  • Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym"

  • Sprawdzone sposoby

    ..., dopraw i zmiksuj na krem. Podawaj go z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

  • Pyszne :) Polecam dla osób dbających o linię ! ;)

  • Zupa brokułowa

    .... Można ją podać np. grzankami albo groszkiem ptysiowym...

  • Jako pierwsze danie bardzo lekkie w sam raz dla tych, którzy nie lubią długo siedzieć w kuchni :)

Artykuły na temat: z groszkiem ptysiowym
  • Gazpacho

    Chłodnik można posypać grzankami lub groszkiem ptysiowym.

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Krem z groszkiem ptysiowym

    ...śmietaną i groszkiem ptysiowym.

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Zupa cebulowa

    Jako dodatek do zupy zamiast bekonu można wziąć groszek ptysiowy lub grzanki. Nie warto rezygnować z pokrojonego w kostkę jabłka – przydaje zupie kwaskowości, co czyni ją smaczniejszą.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Zielono na talerzu

    ...do miseczek. Każdą porcję udekoruj kwaśną śmietaną (lub gęstym jogurtem - zupa będzie mniej kaloryczna), groszkiem i świeżą bazylią. Na każdej kokilce z zupą połóż paluszek z szynką. Paluszki grissini możesz zastąpić groszkiem ptysiowym lub grzankami jasnego pieczywa. Zupę podawaj od razu. Przygotowanie: 35 minut Porcja: 390 kalorii Świat i Ludzie 19/2011

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował swój autorski przepis na tort bezowy. Składniki 12 białekszczypta soli himalajskiej550 g drobnego cukru białego500 ml śmietanki 36%75 g cukru pudru500 ml serka mascarpone500 g malin400 g jeżyn400 g czerwonej porzeczki6 marakuj5 pnączy groszku cukrowego do dekoracji10 kwiatów kocimiętki do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli himalajskiej, następnie dodać po jednej łyżce cukru. Masa musi być błyszcząca. Gdy będzie gotowa,...

  • Zupa krem z groszku

    ..., ozdobić kleksem śmietany, groszkiem i szczypiorem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...