• Informacje na temat:

    z czym podawać rybę smażoną

Przepisy na temat: z czym podawać rybę smażoną
  • Ryba z grzybami

    ..., posypać siekanym szczypiorkiem. W tym samym czasie usmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła rybę. Podawać z grzybami. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz(...), pieprz, - olej i masło do smażenia Przygotowanie: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Grzyby...

  • Podaję tutaj kilka przydatnych informacji w jaki sposób i czym naostrzyć noż tak żeby nawet tani nóż kroił jak nóż szefa kuchni.

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku, jako potrawa wigilijna spopularyzowany został dopiero w okresie powojennym. Kiedy sklepowe półki świeciły pustkami, karp był jedną z niewielu dostępnych ryb, a święta musiały przecież być postne. Od tego czasu karp gości na polskich stołach w różnych odmianach, w tym najpopularniejszej –...

  • Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z kurczaka potem się panieruje i obsmażą ( nie jadłam jeszcze takich).

  • Król wigilijnego stołu w wersji na słodko

    Karp, bo o nim mowa to ryba, która jak żadna inna kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia. Nie każdy wie jednak, że karp, który na ziemie polskie przywędrował wraz z czeskimi cystersami w XII wieku, jako potrawa wigilijna spopularyzowany został dopiero w okresie powojennym. Kiedy sklepowe półki świeciły pustkami, karp był jedną z niewielu dostępnych ryb, a święta musiały przecież być postne. Od tego czasu karp gości na polskich stołach w różnych odmianach, w tym najpopularniejszej –...

  • Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię, po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek(...) skórki. Owoce następnie opłucz, pokrój je na mniejsze kawałki. Przełóż do malaksera. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach. Następnie mus z kiwi przełóż na gęste sitko, po czym przetrzyj...

  • Cztery zestawy smakowe z lodówkowych "końcówek serii" i ostatkowa impreza gotowa! Efektownie podane zawijańce rozchodzą się równie szybko jak robią:) Pomysł podpatrzyłam z firmy cateringowej i zestawy smakowe wciąż wymyślam i testuję :)

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ..., wymieszaj z ziemniakami i sosem. Rybę pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem (możesz nadziać na szpadki). Obsmaż na oleju przez ok. 8 min. Pomidory umyj, przekrój, umyj szpinak, osącz. Połącz(...) -natka pietruszki Jak przygotować? -Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój je w średniej wielkości kostkę. - Pieczarki oczyść, a następnie pokrój je w plastry, po czym przesmaż...

  • Wypróbowany przepis na "Granat - z czym go łączyć?"

Artykuły na temat: z czym podawać rybę smażoną
  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...paluszkami - może warto najpierw spróbować podawać go nieco inaczej. Własnoręczne przygotowanie na przykład rybnych kotlecików zajmie tylko kilka minut więcej niż odgrzanie gotowego produktu z kartonika(...), zobaczymy, że zarówno w nazwie produktu ("Paluszki o SMAKU kraba"), jak i w składzie mięsa krabowego de facto nie ma! Na liście składników znajdziemy za to miazgę rybną i liczne spulchniacze, aromaty...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Razem czy osobno?

    Zależnie od tego, jakie produkty łączymy, możemy tyć lub chudnąć.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Zielono mi! czyli Ryba z zielonymi Szparagami

    Witaj wiosno choc chmurzyska u mnie... mam ochote na wiosne na stole i te wiosne przyrzadzam i gotuje... i pieke i smakuje...  dzis wiec pierwsza porcja...

  • Bogata w aromaty i niecodzienne dla Europejczyka połączenia smakowe, wykorzystująca to, co rodzi ziemia, zróżnicowana ze względu na regiony - kuchnia indyjska to prawdziwa kulinarna podróż. Kuchnię Indii charakteryzują potrawy z ryżu, przygotowywanego na niemal 30 sposobów, mąk pełnoziarnistych oraz fasoli, grochu i soczewicy. Smaki potęgują różne oleje do smażenia, w tym olej z orzechów arachidowych, kokosów, gorczycy, słonecznika czy soi. Innym rodzajem tłuszczu jest ghee, czyli klarowane...

  • Zen i sztuka łowienia ryb

    ...rozmowę - wszak gwar płoszy rybę. Może coś złowią i od razu upieką, może coś złowią i od razu wypuszczą, jak prawdziwi sportsmeni, a może, co najbardziej prawdopodobne, zabiorą hipotetyczne ryby do domu(...), najlepiej bezprzedmiotowej, można wreszcie poczuć więź z praprzodkami, którzy wprawdzie łowili wyłącznie po to, żeby rybę zjeść, za to nie musieli chodzić do pracy. Nic dziwnego, że azjatycka...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...